27 jun Asiatisk lax
Lax med chili, ingefära och koriander
En vanlig laxsida som får asiatiska toner, enkelt och gott samt att du själv styr hur spicy du vill ha det.
Portioner 0
Ingredienser
- En laxrumpa med skinn men utan ben på ungefär 1 kg
- Upp till 10 cm skalad färsk ingefära tunt skivad, gärna med mandolin
- 1-4 röd spansk peppar skivad (det är här du kan styra hettan i rätten)
- 1 brk hackad koriander eller hackad färsk
- 1-2 lime zestat skal + saften
- Rapsolja
Instruktioner
- Häll lite olja i botten på en avlång form och lägg i den tunt skivade ingefäran, chilin, några skedar koriander (eller några nävar färsk koriander) och det zestade limeskalet samt limesaften. Lite salt. Lägg sedan på laxrumpan med skinnet uppåt och låt marinera upp till ett dygn. Ställ in hela formen i ugnen på knappt 100 grader och låt gå i minst 1 timme.
Inga kommentarer