11 sep Konfiterad potatis
Konfiterad potatis
Har ni inte smakat konfiterad potatis så har ni verkligen något att se fram emot, grymt gott, alldeles löjligt gott faktiskt och inte ett spår svårt att göra, tiden tillagar, inte du.
Portioner 0
Ingredienser
- potatisar efter behag Gärna små potatisar, mandelpotatis, sparrispotatis och med skalet kvar
- rapsolja oljan skall täcka potatisarna i kärlet de skall tillagas i
Instruktioner
- Skölj potatisarna och pricka dem med en gaffel. Dela dem inte utan de skall vara hela och med skalet kvar. Därav att mindre potatisar är bättre. Lägg potatisarna i en kastrull och häll över oljan så att den täcker potatisarna. Sätt på spisen och koka upp, låt sedan sjuda, med halvt lock på. Som ni ser på bilden så är potatisarna nästan karameliserade, färgen är bärnstensliknande, då är de klara. Minst 2-3 timmar.
Inga kommentarer