12 apr Fyllda champinjoner
Fyllda champagnekorkar (champinjoner)
Kul och enkel rätt som vi smakade i Loire i Frankrike. I de många kalkstensgrottorna där odlar de champinjoner. Servera korkarna som tillbehör till en huvudrätt (kan vara vilken huvudrätt som helst i princip) eller servera dem som en kul förrätt. Här ger vi förslag på fyra olika fyllningar men är egentligen bara fantasin som sätter gränsen för variationen av fyllning.
Portioner 0
Ingredienser
- Champinjoner, helst stora
- Soltorkade tomater
- Pesto
- Getost
- Vitlök
- Creme fraiche
Instruktioner
- Ta bort champinjonfoten och skrapa försiktigt bort skivorna (se till att hatten inte går sönder för då rinner fyllningen ut).
- Fyll några svampar med getost blandad med creme fraiche, några med hackade soltorkade tomater, några med pesto samt några med creme fraiche med rejält med riven vitlök. Ringla olivolja på korkarna, sedan in i ugnen på 125 grader i minst 45 minuter, gärna en timme.
Inga kommentarer