08 nov Kyckling med apelsinsås
Kyckling med apelsinsås
Kycklinglåren blir härligt saftiga och smakkombinationen med kyckling, apelsinsås, vitlök och de frästa grönsakerna blir toppen här. Njut detta tillsammans med en fatlagrad Chardonnay eller vitt vin från Jura.
Portioner 0
Ingredienser
- 4 st kycklinglår
- 1 st hönsbuljong
- 2 st apelsiner
- 2 dl grädde
- 4 st vitlöksklyftor
- 1 paket haricot verts
- 1 st broccoli
Instruktioner
- Bryn kycklinglåren i stekpanna. Sen in i folie i ugn 20 min på 200 grader med vitlöksklyftor.
- 3 dl vatten och en hönsbuljong i samma panna. Låt sjuda. Sen i med saften från en pressad apelsin. Låt sjuda.
- Sen i med 2 dl grädde i pannan och ta ut kyckling ur ugnen. Lägg i kycklingen i stekpannan, glöm inte saften som samlats i foliepaketetn.
- Fräs färskt haricot verts och hackad broccoli i olja i panna i 5 min på medelhög värme. Klart!
Anteckning
Njut till ekfatslagrad Chardonnay från Bourgogne, Jura eller nya världen.
Inga kommentarer