29 jan Ceviche
Ceviche går, har vi insett, att variera på mängder av olika sätt så länge den innehåller limemarinerad fisk eller skaldjur, chili, lök och ofantliga mängder färsk koriander. Vi kan ha fel, kanske slirar iväg från något heligt orginalrecept men vår poäng är att vi blev så glada när vi insåg hur enkelt det är att svänga ihop en ceviche bara med några grundstenar och sedan lite fluffluff runt om som man har hemma. Resultatet blir friskt och fräscht av lime och i det här fallet blodgrape, hetta av spansk peppar, ryggrad av purjolök, en sötma av mango samt kronan på verket, limemarinerad pilgrimsmussla och koriander, massor av koriander!Vad för slags vin passar till det här då, en kakafoni av chilihetta, hög syra och liten sötma. Vårt förslag är en ung riesling, gärna från Tyskland som hanterar cevichen bra.
Portioner 0
Ingredienser
- Pilgrimsmusslor
- Tomat
- Spansk peppar/chili
- Blodgrape
- Purjolök
- Lime, pressad
- Mango
- Färsk koriander, massor!
Instruktioner
- Cevichen på fotot består av limemarinerade pilgrimsmusslor. Jag brukar lägga dem i limejuice, lite salt och chili, när det är dags att blanda ihop så häller jag av limemarinaden och blandar med resten av ingredienserna och pressar ny limejuice över hela härligheten, blir tydligare smaker då tycker jag.Hacka alla ingredienserna och ta bort kärnorna från tomaterna. Blanda allt utom pilgrimsmusslorna och pressa över limejuice samt salt. Lägg upp i serveringsskålar och toppa med musslorna. Smaka av och pressa på mer limejuice om det behövs, det skall vara fräsch och frist utan att vara snipigt. Chilin skall smånafsa inte bita av tungan. Känns det platt så prova att salta lite till, lite inte massor, smaka dig fram. God spis och kom ihåg att detta kan varieras i det oändliga.
Inga kommentarer