Savoysallad apelsin fetaost

Savoysallad apelsin fetaost

Savoysallad apelsin fetaost
No ratings yet

Savoysallad med apelsin och fetaost

Ibland blir det bara så där håll-käften-gott och i det här fallet även väldigt fräscht och vackert. Blev blodapelsininspirerad av morgontv men hittade så klart inga utan det fick duga med vanliga apelsiner. Men tänk er färgsymfonin om jag hade fått tag på blodröda apelsiner.
Vad är det då, konstverket? Jo, i ordning underifrån, strimlad savoykål, strimlad purjo, smulad fetaost, (blod)apelsinbitar, apelsin- och citronskalzest, citronsaft, olivolja, salt och peppar. Så.Grymt.Gott.
Vi hade lättrimmad, ångad torskrygg samt gräddfräst purjo och vitkål till, fantastisk kombo!
Kronan på verket var en vit Bourgogne, Pouilly-Fuissé Les Crays av Famille Paquet som hanterade smakpaletten perfekt
Måltid / Vintyp Sallad
Kök / Vin Internationellt
Nyckelord Fetaost, Kyckling med apelsinsås, Savoykål
Portioner 0

Ingredienser

  • Savoykål, strimlad
  • Purjolök, strimlad
  • Fetaost, smulad
  • (Blod)apelsin, skalad, i små bitar
  • Apelsinskal, strimlar/zestat
  • Citronskal strimlat/zestat
  • Citron, pressad
  • Olivolja
  • Salt & peppar

Instruktioner

  • OK, kanske inte Sveriges svåraste recept...
    I ordning, underst på tallriken/uppläggningsfatet, strimlad savoykål, strimlad purjo, smulad fetaost, (blod)apelsinbitar, apelsin- och citronskalzest, citronsaft, olivolja, salt och peppar. Voilà
Inga kommentarer

Kommentera
Betyg