En låda rött (6 fl): Barrabaque Tradition 195 kr/fl

1,170.00kr

Klassiskt rött från Fronsac

Ett klassiskt rött vin från Fronsac, den högra stranden i Bordeaux. Vinerna från Fronsac har en majoritet av druvan merlot och blir således oftast myltigare än de röda vinerna från den vänstra stranden. Det här vinet har även 20% cabernet franc och 10 % cabernet sauvignon vilket ger en ton av både svarta och röda vinbär, en stramhet och en bra torrhet tillsammans med en snyggt stödjande och väl förpackad syra. Vinet har legat på relativt gamla fat så fattonerna är diskreta. Summerat så är det här ett ungt, men ändå välbalanserat vin som ropar efter mat. Medelfylligt, snyggt och så där vuxet som vissa viner kan vara.

Äta till: Vinet ropar efter mat, mustiga köttgrytor – med paletten av både bra syra och torrhet så funkar det här bra till både tomatbaserade som gräddbaserade grytor. Förstavalet är älg, tycker vi, men allt nötkött och vilt blir bra. Och, eftersom vi har ett vin med bra, många och torra tanniner så blir det här inte bra med en söt/het grillsås, lova att inte ha det till, det blir ett oralt krig och då menar vi inte verbalt. Gräddsås, bea, rödvinssås och liknande är att föredra.
Ursprung: Bordeaux, Fronsac
Vingård: Chateau Barrabaque. Läs mer om vingården under ”Mer information om produkten” nedan
Lagring: Drickas nu men utvecklas väl upp till 10 år.
Druva/druvor: 70% Merlot, 20% Cabernet Franc, 10 % Cabernet Sauvignon
Årgång: 2019
Alkoholhalt: 15%
Flaska: 75 cl
Innehåller sulfiter
Mer information:
Vinet har lagrats 15 månader på franska ekfat

Finns nu

Mer information om produkten
Om vingården

Görs av Chateau Barrabaque som ligger i kommunen Fronsac på Girondes högra strand. Vingården ägs och drivs av Caroline Noel som är tredje generationen. De gör främst röda viner med appellation Fronsac och Canon-Fronsac samt en mindre del vitt vin.

Recensioner (0)

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “En låda rött (6 fl): Barrabaque Tradition 195 kr/fl”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *