14 dec Hubert Beck Réserve du Chevalier Pinot Gris
Hubert Beck Réserve du Chevalier Pinot Gris, 99 kr
Vi öppnade starkt med ambitionen att hitta ett bra vin till lutfisk, klassiskt serverad med kokt potatis, béchamelsås och mald kryddpeppar pudrad över. Knaperstekt fläsk kom med från Mannerströms julkokbok och bröt av på ett fint sätt. Till dessa smaker så fungerade ett vitt vin gjort på pinot gris alldeles lysande - Hubert Beck Réserve du Chevalier Pinot Gris kommer från Alsace och har lite restsötma i sig som perfekt möter både lutfiskens säregna smak och sältan i det stekta fläsket. Vinet är druvigt, har doft och smak av päron, honung, är mjukt aromatiskt och kryddigt. Det finns en fin liten syra i bakgrunden som märks i eftersmaken som är både aromatisk och frisk. Perfekt till lutfisken och, insåg vi när vi funderat och provat lite mer, vinet är perfekt till i princip hela julbordet, med undantag för snapsrätterna som den inlagda sillen. Däremot står sig vinet riktigt bra med Janssons frestelse. Till julskinkan, rökta laxen, revbenen och vad ni nu har på ert julbord så kommer det här vinet hantera det mesta bra med sin lilla restsötma, relativt låga syra, sin aromatiska kryddighet och oljighet. Ett väldigt bra buffévin faktiskt, bör passa in både till påsk och midsommar samt studentbufféerna.
Portioner 0
Ingredienser
- Pinot Gris
- Alsace
Anteckning
Systembolagets nr: 12105
Årgång 2020
Besök gärna producenten här
Inga kommentarer