Köpvillkor

Köpvillkor

Allmänt

Genom att beställa varor av oss godkänner du köpvillkoren nedan (för köp av tjänster såsom resor gäller Hallbus Vins resevillkor – läs resevillkoren här). I priserna ingår moms med 25% (för olivolja 12% moms). Vi förbehåller oss för eventuella tryckfel. All bildinformation skall ses som illustrationer, och kan inte garanteras återge varans exakta utseende och beskaffenhet. För att göra en beställning måste du som kund vara myndig, 18 år, eller ha målsmans medgivande. För att beställa vin måste du som kund ha fyllt 20 år (ålders- och legitimationskontroll görs, se nedan) samt du måste vara privatperson. Hallbus Vin AB är registrerad distansförsäljare hos Skatteverket och betalar således alkoholskatt för de alkoholhaltiga varor du handlar hos oss (alkoholskatten ingår i priset).


Betalning

För köp av vin gäller förskottsbetalning av hela ordervärdet. I kassan erbjuder vi betalningsalternativen att betala mot faktura eller att betala med bank- eller kreditkort. För bank- eller kreditkort tillhandahålls betaltjänsten av Stripe. Stripe är ett säkert och enkelt betalsätt. Din betalning behandlas direkt på Hallbus Vins hemsida, vilket innebär att du inte omdirigeras till en extern betaltjänst. Stripe hanterar för närvarande följande kreditkort: Visa, MasterCard och American Express.


Fraktkostnad

Du ser alltid den totala fraktkostnaden i kassan när du lägger din order. Vid beställning av fyra produkter eller fler är det fraktfritt.


Leverans och leveranstid av vin

Hallbus Vin AB inhandlar beställningen från vingård i samband med hemtagning av vin från vingård som uppgår till 2-5 gånger per år (som distansförsäljare har vi ingen egen lagerhållning av vin). Information om tidpunkter för hemtagning anges på Hallbus Vins hemsida. Vinerna levereras hem till din leveransadress enligt överenskommen tidpunkt. Vid leverans krävs legitimation. Ålderskontroll görs också mot folkbokföringen vid lagd beställning. Vi levererar enbart inom Sverige.


Leverans och leveranstid av produkter som ej är vin

Normalt levereras varor inom 2-4 dagar (ej lördag, söndag samt andra helgdagar). Leveranser sker som brev eller paket med Posten, Schenker eller annan transportör. Vi tar inget ansvar för transportörens leveranstider och/eller hantering. Vi levererar enbart inom Sverige.


Sekretess och säkerhet personuppgifter

När du lägger din beställning hos oss uppger du personuppgifter (såsom namn, adress och telefonnummer). I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Vi kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande. Enligt Personuppgiftslagen har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta i så fall oss.


Leveransförsening

Om leveransförsening av någon anledning uppstår kommer vi att kontakta dig. Givetvis kommer vi att göra allt vi kan för att leverera din beställning så snabbt som möjligt. Du som kund har dock rätt att häva köp vid omfattande leveransförsening. Det kan uppstå situationer som gör det omöjligt för oss att fullfölja en beställning, exempelvis om våra leverantörer inte kan fullfölja sina åtaganden gentemot oss. Hallbus Vin AB förbehåller sig rätten att friskriva sig från ersättning till kund vid sådana situationer eller vid leveransförsening.


Ångerrätt

Du har full retur- och bytesrätt inom 14 dagar från att du mottagit varan, förutsatt att du inte använt varan samt att den returneras i oskadat skick. Vid retur eller byte av varor betalar du själv returfraktkostnaden. Om det däremot rör sig om en reklamation på grund av skadad vara eller att vi expedierat fel vara återbetalar vi dig för returfrakten samtidigt som vi återbetalar det du lagt ut för varan.


Äganderättsförbehåll

Äganderätten till sålda varor förbehålls Hallbus Vin AB, till dess varorna är till fullo betalda. Kunden äger således inte rätt att i sin tur överlåta eller sälja inköpta varor innan dessa är till fullo betalda. Hallbus Vin AB förbehåller sig också rätten att återta varorna om kunden inte iakttar betalningsvillkoren.


Transportskada

Kontrollera direkt vid mottagandet av leveransen att inga varor saknas eller är skadade. Skulle varorna vara skadade eller saknade, gör en anmälan till Hallbus Vin AB via mail till info@hallbusvin.se Transportskador som har uppkommit på posten anmäls direkt till det postkontor som har lämnat ut varorna.