11 apr Konfiterad lax
Konfiterad lax
Kanske inte ser så mycket ut för världen men konfiterad lax är, enligt mig, det bästa och lättaste sättet att tillaga lax plus att det blir sjukt gott, är beredd att säga att laxen blir bäst med konfitering. Pröva!
Portioner 0
Ingredienser
- 1 laxsida med skinnet kvar
- rapsolja så det täcker fisken
- salt
Instruktioner
- Häll rapsolja på botten av en ugnsfast form och lägg i laxsidan med skinnet ner i formen. Salta laxen efter behag och häll därefter över rapsolja så det täcker fisken. Det går åt en del olja men den kan användas igen för kommande fiskkonfiteringar. Täck formen med folie eller lock och ställ in i ugnen. Sätt ugnen på 80-100 grader och låt laxen går i minst 3 timmar.Servera med broccoli eller morotspuré och eventuellt pressad potatis, beror på hur mätt du vill bli. Skira smör till om ni tycker det behövs. Laxen i sig är härligt saftig och gudomligt god.
Inga kommentarer