08 mar Sushi & Sashimi

Sushi & sashimi
Japansk mat är väldigt inne i Sverige nu och särskilt sushi har blivit mer som snabbmat. Alltid enkelt att köpa hem om man bor någorlunda nära ett samhälle, nästan lika lätt att hitta som pizza och kebab. Vi tycker att många sushiställen har för mycket ris, som dessutom är för söt under alltför små fiskbitar. Likaså har vi svårt att vänja oss vid de olika rullar som dränks i majonnäs och andra såser, i vår värld känns det som de finstämda, rena fisk och skaldjurssmakerna som man får i Japan har försvunnit på resan västerut. Men det ena kanske inte behöver utesluta det andra, sagt och gjort, vi gjorde våra egen sushi och sashimi hemma i stället, med massor av goda, färska fiskar och sushiris med aningen mindre socker än de originalrecept vi hittade. Sushi med sea brim (på svenska Guldsparid) var fantastiskt god att bränna av med en gasbrännare på grund av sitt relativt feta kött, likaså laxen och Hamachi japansk seriola. Knot och fjärsing var helt outstanding som sashimi, grymt fina fiskar. För övrigt så använde vi sea bass (havsabborre), tonfisk, bläckfisk, bläckfisk och surf clam (hokkigai). Äkta wasabi, fryst riven sådan är verkligen att rekommendera. Det blir fler japanska aftnar, särskilt sashimi på knot och fjärsing samt sushi med avbränd Hamachi, guldsparid och framför allt – äkta wasabi och en bra, smakrik japansk soja, en för sushin och en för sashimin, så klart.Se vintips sake på länkarna nedan
Portioner 0
Ingredienser
- Sushiris
- Äkta wasabi
- God japansk soja
- Valfria fiskar enligt text
Inga kommentarer