Vinresa till Toscana

Italien

Vinresa till Toscana

9300Kr per person

Underbara Toscana – hjärtat av Italien med ett av världens vackraste landskap, härliga gamla byar och städer, fantastisk mat samt smakrika röda viner. Vi bor i Siena och besöker vingårdar i hjärtat av Chianti samt i Montalcino och Montepulciano. I oktober är det oftast härlig svensk sommartemperatur.

En vinresa med Hallbus Vin är alltid full av vin, smak, mat och njutning, så även vår vinresa till Toscana. Vi har Siena som bas och bor fint och centralt på ett charmigt, personligt och välkomnande hotell. Första kvällen har vi en gemensam middag i Siena, med rustik mat och smarriga viner, ett bra sätt att skåla in vår resa. En heldag besöker vi Chianti Classico området, just norr om Siena, där de, i vår mening, gör de bästa och mest prisvärda vinerna. Den andra heldagen besöker vi Montalcino med sina berömda Brunello-viner och därefter åker vi till en vingård utanför Montepulciano. På båda heldagarna stannar vi i små, pittoreska byar för två härliga långluncher. Två kvällar kan ni njuta av Siena på egen hand, med sevärdheter som katedralen, Piazza del Campo och ett stort utbud av restauranger. På söndag förmiddag besöker vi sedan det vackra Florens, med sina pampiga byggnader och riktigt bra shopping. Under resan besöker vi ett stort vinhus och fyra små vingårdar. På vingårdarna kommer ni hitta mycket bra och prisvärda viner, främst röda, men vi kan också utlova bra sött vin och bra grappa. Vitt vin är inte Toscanas specialitet, tycker vi. På alla vingårdar vi besöker kan ni handla vin (vi hjälper till med hemtransport). Vi börjar vår smarriga vinresa med att vi sammanstrålar på Bolognas flygplats på torsdagen vid 12-tiden, där vi också lämnar av er på söndag eftermiddag vid 15-tiden. På varje vingård vi besöker kan du tryggt inhandla vin de viner du vill ha då vi ordnar laglig, prisvärd hemtransport till Sverige. Resan omfattas av resegaranti.

https://www.palazzoravizza.it/

 • Destination
 • Start
  Torsdag 19 oktober 2023
 • Samlingsplats
  Bolognas flygplats
 • Slut
  Söndag 22 oktober 2023
 • Ingår
  Boende med frukost
  Buss på plats
  Flygplatstransfer
  Luncher/ middagar med vin
  Personlig guidning
  Vinprovningar
 • Ingår ej
  Enkelrum
  Flyg
1
Torsdag 
Samling på Bolognas flygplats vid 12-tiden. Avresa mot Siena / Chianti. Guidning och vinprovning på en större vingård i Chianti Classcio, Rocca della Macie. Incheckning på Hotel Palazzo Rivazza i Siena. Gemensam middag i Siena.
2
Fredag
Avresa till Montalcino och vinprovning på mindre vingård som gör Brunello di Montalcino. Gemensam långlunch på restaurang ute på landsbygden. Vinprovning på mindre vingård i Montepulciano (Vino Nobile di Montepulciano). Middag på egen hand i Siena.
3
Lördag
Vinprovning på mindre vingård i byn Gaiole in Chianti som gör bla Chianti Classico, grappa och olivolja. Gemensam långlunch på restaurang ute på landsbygden. Egen tid i Siena. Middag på egen hand i Siena.
4
Söndag
Besök i Florens och lunch på egen hand. Avresa till Bolognas flygplats. Vi ankommer flygplatsen vid 15-tiden.

Reseinformation, bokning och resevillkor

 
 • Vi reserverar oss för att programmet kan komma att ändras något. Väsentliga ändringar kommer inte att göras.
 • Anmälningsavgift på 30% av resans pris betalas i samband med bokningsbekräftelse. Resterande belopp betalas en månad före avresa (faktureras senare).
 • Pris för resan är 9150 kr per person för del i dubbelrum. Enkelrumstillägg på 1500 kr tillkommer.
 • I priset ingår 3 hotellnätter inklusive frukost, 2 långluncher och 1 middag inklusive vin av bra kvalité, buss på plats, arrangerad transfer till och från flygplatsen, reseledning och vinguidning samt minst 4 vingårdsbesök med vinprovningar. Samtliga måltider som ingår består av minst 3-rätter (ofta fler).
 • Avbeställningsskydd tillhandahålls exempelvis via ERV (Europeiska Försäkringar). Du kan beställa ERV avbeställningsskydd genom Hallbus Vin, så ordnar vi allt det praktiska åt er. Premien är 6% av försäkringsvärdet, dvs du behöver inte försäkra hela resans pris om du inte vill det. Observera att försäkringen måste beställas före en första delbetalning av resan görs. Ett tips är också att se över vilket försäkringsskydd du har via din hemförsäkring etc. De främsta fördelarna med ERV:s försäkring är att den täcker generellt fler avbokningsorsaker än andra försäkringar samt att den inte har någon självrisk.
 • Resan omfattas av resegaranti, vilket innebär att Hallbus Vin ställer ut en bankgaranti på belopp beslutat av Kammarkollegiet.
 • Om du har matallergier så vänligen meddela oss.
 • Du måste vara över 18 år för att deltaga om ej målsman är med på resan.
 • Maximalt antal deltagare är 14. Minimalt antal deltagare är 10, om vi skulle bli färre kan vi bli tvungna att ställa in resan alternativt höja priset i samråd med de som anmält sig på resan.
 • Våra resevillkor baseras på de resevillkor som Konsumentverket överenskommit med resebranschen. För att kunna genomföra upplägget har vi gjort några ändringar, se länk ”resevillkor” nedan (ändringarna är markerade).