Vinresa till Toscana – resan hösten 2023 är fullbokad

Italien

Vinresa till Toscana – resan hösten 2023 är fullbokad

10300Kr per person

Underbara Toscana – hjärtat av Italien med ett av världens vackraste landskap, härliga gamla byar och städer, fantastisk mat samt smakrika röda viner. Vi bor i Siena och besöker vingårdar i hjärtat av Chianti samt i Montalcino. I oktober är det oftast härlig svensk sommartemperatur.

En vinresa med Hallbus Vin är alltid full av vin, smak, mat och njutning, så även vår vinresa till Toscana. Vi har Siena som bas och bor fint i en fantastiskt charmig, stor villa som vi nästan har helt för oss själva (de har bara 11 rum). Villan ligger precis utanför Sienas stadsmur så det är inga långa gångavstånd till centrum. Första kvällen har vi en gemensam middag i Siena, med rustik mat och smarriga viner, ett bra sätt att skåla in vår resa. Vi besöker Chianti Classico området, just norr om Siena, där de, i vår mening, gör de bästa och mest prisvärda vinerna. Vi besöker också Montalcino med sina berömda Brunello-viner, vi besöker två olika vingårdar. På båda heldagarna stannar vi i små, pittoreska byar för två härliga långluncher. Två kvällar kan ni njuta av Siena på egen hand, med sevärdheter som katedralen, Piazza del Campo och ett stort utbud av restauranger. På söndag förmiddag besöker vi sedan det vackra Florens, med sina pampiga byggnader och riktigt bra shopping. Under resan besöker vi ett stort vinhus och fyra små vingårdar. På vingårdarna kommer ni hitta mycket bra och prisvärda viner, främst röda, men vi kan också utlova bra sött vin och bra grappa. Vitt vin är inte Toscanas specialitet, tycker vi. På alla vingårdar vi besöker kan ni handla vin (vi hjälper till med hemtransport). Vi börjar vår smarriga vinresa med att vi sammanstrålar på Bolognas flygplats på torsdagen vid 12-tiden, där vi också lämnar av er på söndag eftermiddag vid 15-tiden. På varje vingård vi besöker kan du tryggt inhandla vin de viner du vill ha då vi ordnar laglig, prisvärd hemtransport till Sverige. Resan omfattas av resegaranti.

 

<< Hotel Palazzo di Valli >>

 • Destination
 • Start
  Torsdag 19 oktober 2023
 • Samlingsplats
  Bolognas flygplats
 • Slut
  Söndag 22 oktober 2023
 • Ingår
  Boende med frukost
  Buss på plats
  Flygplatstransfer
  Luncher/ middagar med vin
  Personlig guidning
  Vinprovningar
 • Ingår ej
  Enkelrum
  Flyg
1
Torsdag 
Samling på Bolognas flygplats kl 12 (eventuellt sker samling tidigare eller senare, beroende på deltagarnas ankomsttider). Avresa till Castellina in Chianti, ca 2 timmars bussfärd. Guidning och vinprovning på en större vingård i Chianti Classico, Rocca della Macie. Incheckning på hotellet i Siena, Palazzo di Valli. Gemensam middag i centrala Siena på Antica Trattoria Papei.
2
Fredag
Avresa till Montalcino och vinprovning på slottet i byn Montalcino, Enoteca la Fortezza, där vi får prova Brunello di Montalcino från berömda vingården Tassi. Gemensam långlunch på restaurang ute på landsbygden, Trattoria Toscana Al Vecchio Forno i byn San Quirico D'orcia. På eftermiddagen blir det vinprovning på mindre vingård i Montalcino som gör bra och prisvärda Brunello-viner, SanCarlo. Middag på egen hand i Siena.
3
Lördag
Vi börjar dagen med vinprovning hos I Sodi en mindre familjeägd vingård i byn Monti i kommunen Gaiole in Chianti. I Sodi gör bla Super Tuscany, Chianti Classico, grappa och olivolja, Gemensam långlunch på liten familjeägd restaurang i byn Monti, Locanda del Tartufaio (ingen hemsida). Därefter åter till Siena och egen tid i att utforska staden. Middag på egen hand i Siena.
4
Söndag
Besök i Florens på förmiddagen med lunch på egen hand. Avresa till Bolognas flygplats, ca 1,5 timmes bussresa. Vi ankommer flygplatsen tidigast kl 16.

Reseinformation, bokning och resevillkor

 
 • Vi reserverar oss för att programmet kan komma att ändras något. Väsentliga ändringar kommer inte att göras.
 • Anmälningsavgift på 30% av resans pris betalas i samband med bokningsbekräftelse. Resterande belopp betalas en månad före avresa (faktureras senare).
 • Pris för resan är 10300 kr per person för del i dubbelrum. Enkelrumstillägg på 2000 kr tillkommer.
 • I priset ingår 3 hotellnätter inklusive frukost, 2 långluncher och 1 middag inklusive vin av bra kvalité, buss på plats, en arrangerad transfer till och från Bolognas flygplats, reseledning och vinguidning samt minst 4 vingårdsbesök med vinprovningar. Samtliga måltider som ingår består av minst 3-rätter (ofta fler).
 • Avbeställningsskydd tillhandahålls exempelvis via ERV (Europeiska Försäkringar). ERV:s premie är 6% av försäkringsvärdet, dvs du behöver inte försäkra hela resans pris om du inte vill det. Observera att försäkringen måste beställas i samband med att anmälningsavgiften betalas. Ett tips är också att se över vilket försäkringsskydd du har via din hemförsäkring etc. De främsta fördelarna med ERV:s försäkring är att den täcker generellt fler avbokningsorsaker än andra försäkringar samt att den inte har någon självrisk.
 • Vi har ordnat resegaranti hos Kammarkollegiet. Det betyder att du kan få ersättning om din resa blir inställd eller avbruten om vi skulle drabbas av insolvens.
 • Om du har matallergier så vänligen meddela oss.
 • Du måste vara över 18 år för att deltaga om ej målsman är med på resan.
 • Maximalt antal deltagare är 16. Minimalt antal deltagare är 12, om vi skulle bli färre kan vi bli tvungna att ställa in resan alternativt höja priset i samråd med de som anmält sig på resan.
 • Ni kan handla de viner ni vill på vingårdarna och vi ordnar så ni får hem dem, prisvärt och helt lagligt! För hemtransport genom oss så kostar frakten 30 kr per helflaska (0,75 l) samt svensk alkoholskatt på i nuläget ca 21 kr per flaska (27,49 kr per liter). Totalt kostar det alltså ca 51 kr per flaska att få hem vinerna.
 • Våra resevillkor baseras på de resevillkor som Konsumentverket överenskommit med resebranschen. För att kunna genomföra upplägget har vi gjort några ändringar, se länk ”resevillkor” nedan (ändringarna är markerade).