Vinresa till Champagne – resan hösten 2024 är fullbokad

Frankrike

Vinresa till Champagne – resan hösten 2024 är fullbokad

13500Kr per person

En riktig njutningsresa i Champagne där vi bor på både ett personligt, pampigt slott bland vinrankorna och ett litet, charmigt hotell mitt i Epernay, njuter av fantastisk mat och upplever hjärtat av Champagne. Vi lägger minst lika mycket tid på mat som på vin på resan.

På Hallbus vinresa till Champagne bor vi på slott, njuter av god mat och besöker en stor och fyra små, spännande vingårdar med smakrika och karaktärsfulla champagner. Vi bor första natten på ett mysigt, personligt franskt slott (vi har rum i både slottsbyggnaden samt intilliggande orangeriet) och sedan två nätter på ett charmigt mindre hotell i Champagnes främsta vinby, Épernay. Vingårdarna vi besöker är noga utvalda utifrån de resor vi gjort under årens lopp, små vinbönder, personliga, välkomnande och grymma bubbel. Vi besöker först det klassiska Champagnehuset Mercier i Épernay, där vi upplever en intressant rundtur på en stor och bra drake som avslutas med en avsmakning av deras ypperliga champagner. Vi besöker även fyra mindre vingårdar, Gaston Chiquet, Damien-Hugot, Bression-Moreau och Forget-Chemin. Alla gör väldigt bra och prisvärda champagner i egna personliga stilar, två av dem gör dessutom Special Club Champagne. På en vinresa i Champagne kan man ju inte missa att besöka Reims, tid finns för att utforska Reims på egen hand med sin magnifika katedral och charmiga bistron/brasserier. På varje vingård vi besöker kan du tryggt inhandla de champagner du vill då vi ordnar laglig, prisvärd transport hem till Sverige. En middag och två luncher ingår. Vi hämtar och lämnar på Paris flygplats (Charles de Gaulle). Resan omfattas av resegaranti.

<< chateau-etoges.com >

<< hoteljeanmoet.com >>

 • Destination
 • Start
  Torsdag 17 oktober 2024
 • Samlingsplats
  Paris Charles de Gaulle flygplatsen
 • Slut
  Söndag 20 oktober 2024
 • Ingår
  Boende med frukost
  Buss på plats
  Flygplatstransfer
  Luncher/ middagar med vin
  Personlig guidning
  Vinprovningar
 • Ingår ej
  Enkelrum
  Flyg
1
Torsdag 
Samling på Paris flygplats (Charles de Gaulle) vid 11 tiden. Avresa till Ludes. Vinprovning på mindre vingård i Ludes, Forget-Chemin, som bla gör Special Club champagne. Incheckning på Chateau d'Etoges i byn Etoges (vi har rum i både slottsbyggnaden samt intilliggande orangeriet). Egen tid på slottet och därefter gemensam middag på slottet.
2
Fredag
Utcheckning och därefter vinprovning på mindre vingård i byn Dizy, Gaston Chiquet. Gemensam gourmet-långlunch på restaurang ute på landsbygden på Le Grand Cerf i byn Villers-Allerand. Därefter tar vi oss till Avenue de Champagne i Épernay där man kan besöka valfritt Champagnehus på egen hand. Incheckning på Hotel Jean Moët i centrala Épernay. Middag i Épernay på egen hand på kvällen.
3
Lördag
Besök i Reims där vi börjar med guidning och vinprovning på anrika champagnehuset Pommery. Gemensam lunch på klassiskt franskt brasseri i centrala Reims, Café du Palais. Sedan vinprovning på mindre vingård i byn Etoges, Bression-Moreau. De som vill kan istället för turen till Reims göra en cykeltur på egen hand från Èpernay och möta upp på vingården i Etoges (där man kan lämna cyklarna). Épernay på egen hand på kvällen.  
4
Söndag
Utcheckning, sedan guidning och vinprovning på en mindre vingård i Épernay, Damien Hugot (ingen hemsida). Avresa till Paris flygplats (Charles de Gaulle). Vi ankommer flygplatsen tidigast kl 15.

Reseinformation, bokning och resevillkor

 
 • Vi reserverar oss för att programmet kan komma att ändras något. Väsentliga ändringar kommer inte att göras.
 • Anmälningsavgift på 30% av resans pris betalas i samband med bokningsbekräftelse. Resterande belopp betalas en månad före avresa (faktureras senare).
 • Pris för resan är 13500 kr per person för del i dubbelrum. Enkelrumstillägg på 3000 kr tillkommer.
 • I priset ingår 3 hotellnätter inklusive frukost, 2 långluncher och 1 middag inklusive vin av bra kvalité, buss på plats, en arrangerad transfer till och från Paris Charles de Gaulle flygplatsen, reseledning och vinguidning samt minst 4 vingårdsbesök med vinprovningar. Samtliga måltider som ingår består av minst 3-rätter (ofta fler).
 • Menyerna till våra gemensamma måltider är förbeställda. Vi har planerat och komponerat för varje resa så att menyerna innehåller regional, rustik mat och ger en så pass bred palett av det besökta områdes traditionella maträtter. Dels för att det är ett sätt att uppleva området man är i men också att områdets vin är uppvuxet tillsammans med den regionala maten och går hand i hand.
 • Avbeställningsskydd tillhandahålls exempelvis via ERV (Europeiska Försäkringar). ERV:s premie är 6% av försäkringsvärdet, dvs du behöver inte försäkra hela resans pris om du inte vill det. Observera att försäkringen måste beställas i samband med att anmälningsavgiften betalas. Ett tips är också att se över vilket försäkringsskydd du har via din hemförsäkring etc. De främsta fördelarna med ERV:s försäkring är att den täcker generellt fler avbokningsorsaker än andra försäkringar samt att den inte har någon självrisk.
 • Vi har ordnat resegaranti hos Kammarkollegiet. Det betyder att du kan få ersättning om din resa blir inställd eller avbruten om vi skulle drabbas av insolvens.
 • Om du har matallergier så vänligen meddela oss.
 • Du måste vara över 18 år för att deltaga om ej målsman är med på resan.
 • Maximalt antal deltagare är 16. Minimalt antal deltagare är 12, om vi skulle bli färre kan vi bli tvungna att ställa in resan alternativt höja priset i samråd med de som anmält sig på resan.
 • Ni kan handla de viner ni vill på vingårdarna och vi ordnar så ni får hem dem, prisvärt och helt lagligt! För hemtransport genom oss så kostar frakten 30 kr per helflaska (0,75 l) samt svensk alkoholskatt på i nuläget ca 21 kr per flaska (27,49 kr per liter). Totalt kostar det alltså ca 51 kr per flaska att få hem vinerna.
 • Våra resevillkor baseras på de resevillkor som Konsumentverket överenskommit med resebranschen. För att kunna genomföra upplägget har vi gjort några ändringar, se länk ”resevillkor” nedan (ändringarna är markerade).