Vinresa till Champagne

Frankrike

Vinresa till Champagne

10500Kr per person

En riktig njutningsresa i Champagne där vi bor på både ett personligt, pampigt slott bland vinrankorna och ett litet, charmigt hotell mitt i Epernay, njuter av fantastisk mat och upplever hjärtat av Champagne. Vi lägger minst lika mycket tid på mat som på vin på resan.

Resan 15-18 september 2022 är fullbokad

 

På Hallbus vinresa till Champagne bor vi på slott, njuter av god mat och besöker en stor och fyra små, spännande vingårdar med smakrika och karaktärsfulla champagner. Vi bor första natten på ett mysigt, personligt franskt slott och sedan två nätter på ett charmigt mindre hotell i Champagnes främsta vinby, Épernay. Vingårdarna vi besöker är noga utvalda utifrån de resor vi gjort under årens lopp, små vinbönder, personliga, välkomnande och grymma bubbel. Vi besöker först det klassiska Champagnehuset Mercier i Épernay, där vi upplever en intressant rundtur på en stor och bra drake som avslutas med en avsmakning av deras ypperliga champagner. Vi besöker även fyra mindre vingårdar, Gaston Chiquet, Damien-Hugot, Bression-Moreau och Forget-Chemin. Alla gör väldigt bra och prisvärda champagner i egna personliga stilar, två av dem gör dessutom Special Club Champagne. På en vinresa i Champagne kan man ju inte missa att besöka Reims, tid finns för att utforska Reims på egen hand med sin magnifika katedral och charmiga bistron/brasserier. På varje vingård vi besöker kan du tryggt inhandla de champagner du vill då vi ordnar laglig, prisvärd transport hem till Sverige. En middag och två luncher ingår. Vi hämtar och lämnar på Paris flygplats (Charles de Gaulle). Resan omfattas av resegaranti.

<< chateau-etoges.com >

<< hoteljeanmoet.com >>

 • Destination
 • Start
  Torsdag 15 september 2022
 • Samlingsplats
  Paris Charles de Gaulle flygplatsen
 • Slut
  Söndag 18 september 2022
 • Ingår
  Boende med frukost
  Buss på plats
  Flygplatstransfer
  Luncher/ middagar med vin
  Personlig guidning
  Vinprovningar
 • Ingår ej
  Enkelrum
  Flyg
1
Torsdag 
Samling på Paris flygplats (Charles de Gaulle) vid 11 tiden på torsdagen. Avresa till Champagne. Vinprovning på mindre vingård i Ludes som bla gör Special Club champagne. Incheckning på Chateau d'Etoges i byn Etoges. Egen tid på slottet och därefter gemensam middag på slottet.
2
Fredag
Utcheckning och vinprovning på mindre vingård i byn Dizy. Gemensam gourmet-långlunch på restaurang ute på landsbygden. Därefter guidning och vinprovning på anrika champagnehuset Mercier i Épernay. Incheckning på hotell Jean Möet i centrala Épernay. Épernay på egen hand på kvällen.
3
Lördag
Besök i Reims och gemensam lunch på restaurang i centrala Reims. Sedan vinprovning på mindre vingård i byn Etoges. Épernay på egen hand på kvällen.
4
Söndag
Utcheckning, sedan guidning och vinprovning på en mindre vingård i Épernay. Avresa till Paris flygplats (Charles de Gaulle). Vi ankommer flygplatsen ca kl 14 på söndagen.

Reseinformation, bokning och resevillkor

 
 • Vi reserverar oss för att programmet kan komma att ändras något. Väsentliga ändringar kommer inte att göras.
 • Anmälningsavgift på 30% av resans pris betalas i samband med bokningsbekräftelse. Resterande belopp betalas en månad före avresa (faktureras senare).
 • Pris för resan är 10500 kr per person för del i dubbelrum. Enkelrumstillägg på 3000 kr tillkommer. Vid betalning med kort tillkommer 2% i kortavgift.
 • I priset ingår 3 hotellnätter inklusive frukost, 1 långlunch och 2 middagar inklusive vin av bra kvalité, buss på plats, transfer till och från flygplatsen, reseledning och vinguidning samt minst 4 vingårdsbesök med vinprovningar. Samtliga måltider som ingår består av minst 3-rätter (ofta fler).
 • Avbeställningsskydd tillhandahålls exempelvis via ERV (Europeiska Försäkringar). Du kan beställa ERV avbeställningsskydd genom Hallbus Vin, så ordnar vi allt det praktiska åt er. Premien är 6% av försäkringsvärdet, dvs du behöver inte försäkra hela resans pris om du inte vill det. Observera att försäkringen måste beställas före en första delbetalning av resan görs. Ett tips är också att se över vilket försäkringsskydd du har via din hemförsäkring etc. De främsta fördelarna med ERV:s försäkring är att den täcker generellt fler avbokningsorsaker än andra försäkringar samt att den inte har någon självrisk.
 • Resan omfattas av resegaranti, vilket innebär att Hallbus Vin ställer ut en bankgaranti på belopp beslutat av Kammarkollegiet.
 • Om du har matallergier så vänligen meddela oss.
 • Du måste vara över 18 år för att deltaga om ej målsman är med på resan.
 • Maximalt antal deltagare är 14. Minimalt antal deltagare är 10, om vi skulle bli färre kan vi bli tvungna att ställa in resan alternativt höja priset i samråd med de som anmält sig på resan.
 • Våra resevillkor baseras på de resevillkor som Konsumentverket överenskommit med resebranschen. För att kunna genomföra upplägget har vi gjort några ändringar, se länk ”resevillkor” nedan (ändringarna är markerade).