19 sep Fylld fläskkarre
Fylld fläskkarré med lardo och tryffel
Med inspiration från "Årets Kock"-tävling 2021 där vinnaren Gustav Leonhardt fyllde sin vildsvinskarré med lardo och tryffel. Vi hittade ingen vildsvinskarré men däremot ibericokarré som vi kryddade med timjan och rosmarin. Lardo kan ersättas med späck men försök hitta lardo då det är mycket smakrikare. Vin på druvan Nebbiolo är som gjort för tryffel och lardo, helst då Barolo!
Portioner 4
Ingredienser
- 600 gr karré (iberico, fläsk eller vildsvin)
- 10 skivor lardo (tunna skivor)
- 50 gr tryffelsalsa
- färsk timjan
- färsk rosmarin
- salt
- svartpeppar
- smör/olja för stekning
Instruktioner
- Hacka lardon och blanda med tryffelsalsa, hackad rosmarin och timjan samt salt och peppar
- Skär ett hål rakt igenom karrén och fyll karrén med fyllningen
- Klappa in rosmarin och timjan runt karrén, salta och peppra
- Stek karrén i smör eller olja i stekgryta så att den får fin färg
- Ställ grytan i ugnen på 125 grader, använd stektermometer och låt gå innertemperaturen visar på 70 grader (tar cirka 2 timmar). Ta ut och låt köttet vila 10 minuter innan det skärs upp
- Servera med rödvinssås med svamp och utomjordisk hasselbackspotatis, se länkar nedan. Glöm inte Barolon.
Inga kommentarer