Fylld fläskkarre

Fylld fläskkarre

No ratings yet

Fylld fläskkarré med lardo och tryffel

Med inspiration från "Årets Kock"-tävling 2021 där vinnaren Gustav Leonhardt fyllde sin vildsvinskarré med lardo och tryffel. Vi hittade ingen vildsvinskarré men däremot ibericokarré som vi kryddade med timjan och rosmarin. Lardo kan ersättas med späck men försök hitta lardo då det är mycket smakrikare. Vin på druvan Nebbiolo är som gjort för tryffel och lardo, helst då Barolo!
Måltid / Vintyp Huvudrätt
Kök / Vin Svenskt
Nyckelord Fylld fläskkarre
Portioner 4

Ingredienser

  • 600 gr karré (iberico, fläsk eller vildsvin)
  • 10 skivor lardo (tunna skivor)
  • 50 gr tryffelsalsa
  • färsk timjan
  • färsk rosmarin
  • salt
  • svartpeppar
  • smör/olja för stekning

Instruktioner

  • Hacka lardon och blanda med tryffelsalsa, hackad rosmarin och timjan samt salt och peppar
  • Skär ett hål rakt igenom karrén och fyll karrén med fyllningen
  • Klappa in rosmarin och timjan runt karrén, salta och peppra
  • Stek karrén i smör eller olja i stekgryta så att den får fin färg
  • Ställ grytan i ugnen på 125 grader, använd stektermometer och låt gå innertemperaturen visar på 70 grader (tar cirka 2 timmar). Ta ut och låt köttet vila 10 minuter innan det skärs upp
  • Servera med rödvinssås med svamp och utomjordisk hasselbackspotatis, se länkar nedan. Glöm inte Barolon.
Share
Inga kommentarer

Kommentera
Betyg