En låda rött (6 fl): Barrabaque Prestige 269 kr/fl

1,614.00kr

Fylligt Bordeauxvin

Ett klassiskt rött vin från Fronsac, den högra stranden i Bordeaux. Vinerna från Fronsac har en majoritet av merlot och blir således oftast myltigare än de röda vinerna från den vänstra stranden. Det här vinet har även 18% cabernet franc och 2% malbec vilket ger en sträv gräsighet från cabernet franc och malbec ger syltiga toner, frågan är hur mycket 2% slår till. Vinet är lagrat på relativt stor andel nya ekfat och har en tydlig fatton.  Doft och smak av stall, tobak, kött och mörk choklad. Mörka bär samt krikon, för er som haft upplevelsen av att få smaka krikon, typ en blandning av rönnbär och plommon. Vinet börjar få mognadstoner, stalldoften är ett typiskt ålderstecken, men vinet kan lagras i många år till.

Äta till: Vinet ropar efter mat, mustiga höstgrytor, nötkött och vilt. En rustik köttsoppa kokad på märgben och framdelskött på ben kan bli minst lika mustig som en klassisk köttgryta. Och, eftersom vi har ett vin med bra, många och torra tanniner så blir det här inte bra med en söt/het grillsås, lova att inte ha det till, det blir ett oralt krig och då menar vi inte verbalt. Gräddsås, bea, rödvinssås och liknande är att föredra.
Ursprung: Bordeaux, Canon-Fronsac
Vingård: Chateau Barrabaque. Läs mer om vingården under ”Mer information om produkten” nedan
Lagring: Drickas nu men utvecklas väl upp till 15 år.
Druva/druvor: 80% Merlot, 18% Cabernet Franc, 2% Malbec
Årgång: 2018
Alkoholhalt: 14,5%
Flaska: 75 cl
Innehåller sulfiter
Mer information:
Vinet har lagrats på franska ekfat i 18 månader, varav ca 30% är nya ekfat

Finns nu

Mer information om produkten
Om vingården

Görs av Chateau Barrabaque som ligger i kommunen Fronsac på Girondes högra strand. Vingården ägs och drivs av Caroline Noel som är tredje generationen. De gör främst röda viner med appellation Fronsac och Canon-Fronsac samt en mindre del vitt vin.

Recensioner (0)

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “En låda rött (6 fl): Barrabaque Prestige 269 kr/fl”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *