Öringpremiär

Så var den äntligen här – öringpremiär på västkusten. En härlig tradition som stimulerar många av våra sinnen. Dels är ju öringen i sig en delikat matfisk vilket ju aldrig är fel, äta bör man… Men även att vara ute i havsbandet så tidigt på säsongen och uppleva hur naturen vaknar. Vi hade med oss inte bara fiskespön utan även tält för övernattning och bastutält för bastu och efterföljande premiärdopp.

Vi åkte ut i rejäl dimma, som att färdas i en grå, tyst och fluffig bubbla – overkligt. Premiärdagen bjöd på 2 jättefina öringar, Champagnepaus, mer fiske samt ett magiskt avslut med bastubad i dimma. Varmt och trångt i tältet, som det skall vara.

Söndagen bjöd på vårkänslor och sol. Det blev till och med ett morgondopp utan bastu. Fiske så klart men minst lika viktigt – konfiterad anka till lunch med småpotatisar långsamt kokta ett gäng timmar i ankfettet. Gudagott!

Solen strålade så det blev ett avslut med bastubad innan vi packade ihop allt och åkte hem – alla våra sinnen nöjda och glada, en perfekt öringpremiär.

Share
Inga kommentarer

Kommentera