Château du Levant

Château du Levant

Château du Levant
No ratings yet

Château du Levant, 115 kr

I skrivande stund är det skördetid med massor av söta frukter och bär. Hur brukar ni göra, dricker ni söta viner till efterrätterna? Söta viner är så väldigt mycket mer än bara Sherry och Portvin (eller Porry och Stjärtvin som det fnissades åt varje gång…) i kristallkaraffer hos mormor. Smakspannet hos söta viner är brett med allt från bränt socker, crème caramelligt, friska krusbär, torkade aprikoser, honung samt mer åt lite strävt, sött rödvin. De kommer i alla färger från ljust gula, via orange och rost till mörkt rött.
En bra representant för vita, söta viner med en syra som balanserar sötman, är viner från Sauternes i Frankrike och Château du Levant, (4153), 115 kr (halvflaska 375 ml) är ett prisvärt exempel. Balansen mellan sötman och syran gör vinet härligt friskt och älskvärt. Doft och smak är full av gyllene ting som saffran, ananas, apelsiner och honung. Ett härligt vin till fruktdesserter. Men låt bli tunga chokladdesserter, det blir inte bra med det här vinet, chokladen tar över.
Söta viner är även fantastiskt bra tillsammans med ost. Vill ni veta mer om kombinationen ost och vin så kika in på vår livesändning där vi provar det här vinet samt även ett torrt vitt och ett torrt rött. Mer info hittar ni i länken längre ner.
Måltid / Vintyp Sött vin
Kök / Vin Franskt vin
Nyckelord Château du Levant

Ingredienser

  • 85% sémillon
  • 10% sauvignon blanc
  • 5% muscadelle
  • Sauternes

Anteckning

Systembolaget: nr 4153
Årgång 2016

Liveprovning av Chateau du Levant

Share
Inga kommentarer

Kommentera
Betyg