Kladdkaka

Kladdkaka

Kladdkaka

Kladdkaka

Det här receptet kom i Allt om Mat på 80-talet, tror jag och det kallades "En chokladälskares dröm", både jag om min chokladälskande pappa föll i trans när vi smakade den första gången, sedan dess har den aldrig lämnat mig. Den är bara bäst, urmodern till alla kladdkakor.
Jag har varierat med vit choklad och även med klassisk Marabou mjölkchoklad + sichuanpeppar - båda varianterna är värda att döda för, men först, klassikern, drottningen av alla kladdkakor!
Måltid / Vintyp Dessert
Kök / Vin Svenskt
Nyckelord En ch9okladälskares dröm, Kladdkaka

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad, >70% och INTE blockchoklad
  • 200 g extrasaltat smör
  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker (175 g)
  • 2.5 dl vetemjöl (150 g)
  • 1 tsk bakpulver

Instruktioner

  • 1. Sätt ugnen på 225°. Smörj noga en form med löstagbar botten 24 cm i diameter.
    2. Smält smör och choklad tillsammans, i kastrull eller i mikron, passa värmen i båda fallen.
    3. Vispa ägg och socker riktigt pösigt, så pösigt att strösockrets strö inte känns.
    4. Blanda mjöl och bakpulver noga.
    5. Rör försiktigt ner den avsvalnade chokladsmeten i äggvispet.
    6. Sikta varsamt ner mjölblandningen och vänd ner i smeten.
    7. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 12-15 min. Låt kakan vara kvar i formen tills den svalnat. Servera den kall med lättvispad vaniljgrädde.
Inga kommentarer

Kommentera