Märgben

Märgben

Märgben

Märgben
No ratings yet

Märgben

Märgben är en bortglömd delikatess, känns som den mer tillhör tidigare generationer. Synd, för den är verkligen en delikat smakbomb. Förutom att bidra till djup och fyllighet i buljonger så är den ypperlig att grilla, på grillen ute men kanske ännu hellre i ugnen, högt upp i ugnen på grilläge. Trixet är att be slaktaren att klyva benen på längden så märgen ligger som i en vagga och stannar kvar i benet. Sedan skall den grillas tillräckligt så att den blir frasig, inte fet och sladdrig.
Vin till det här är, kanske lite otippad, champagne, gärna de brödigare typerna, med bara eller majoritet av chardonnay. Fruktigare och äppligare champagner plockar inte upp kombon av den feta märgen och brödet lika bra. En klassiker är Pol Roger, annars försök få tag på en med 100% chardonnay och gärna med några år på nacken.
Måltid / Vintyp Förrätt
Kök / Vin Italienskt
Nyckelord Märgben

Ingredienser

  • märgben, kluvna på längden
  • bröd, typ baguette
  • salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Ett av de kortare recepten på den här siten... Sätt ugnen på grill, lägg de kluvna märgbenen med märgen uppåt i en ugnsfast form, salta och peppra försiktigt. In i ugnen och håll ett öga så det inte bränns men blir frasigt. Beroende på din ugn så kanske 300 gr är för mycket. Servera med baguetteskivor och ett glas kyld champagne. Enjoy!
Share
Inga kommentarer

Kommentera
Betyg