Ost och vin

Ost och vin

Vad brukar ni dricka till ost? Många dricker rött vin till ostbrickan och är nöjda med det men jag skulle vilja kasta in lite pinnar i den brasan och ifrågasätta rödvinets varande till ost. Eller snarare, jag skulle vilja visa på ytterligare en dimension av ost och vin som kommer att göra er tårögda och löjligt leende av lycka. Lovar!

 

Är ni sugna på att hänga på och prova tillsammans med oss så köp hem
– Nötig hårdost exv rejält lagrad grevé eller maasdaamer
– Brie eller Camembert, det viktiga är det vita möglet de ostarna har
– Mögelost, gärna St Agur eller Stilton, helst grönmögel
– Rödkittost typ Taleggio, Munster eller kraftigare Epoisse


Vi provar 3 olika viner, torrt vitt, torrt rött och sött vitt, dessa viner borde inte vara svåra att få tag på
– Chateau Ste Michelle, Chardonnay (6447), 119 kr, USA, Washington State, Columbia Valley
– Ribera 1 One (3027), 109 kr, Spanien, Kastilien-León, Ribera del Duero
– Château du Levant (4153) Frankrike, Bordeaux, Sauternes, 115 kr 375 ml (halvflaska)

Inga kommentarer

Kommentera