Champagneprovning med mat

Bression-Morea

Champagneprovning med mat

Välkomna att prova champagner tillsammans med oss

Det blir en spännande provning med 4 olika typer av champagner tillsammans med olika norditalienska smårätter. Vi är hos Riccardo Cibo e Vino i Göteborg och det hela går av stapeln onsdagen 1 mars kl 18.30. Vi provar champagnerna, pratar om de olika områdena i Champagne och de olika druvorna samt hur stor skillnad det faktiskt kan vara mellan olika typer av champagner. Provar och snickesnackar, provar igen och sedan provar till maten och snickesnackar, kort sagt prat och smak.

Vi kommer att prova 4 olika champagner från en och samma producent, en av våra favoritproducenter som vi alltid besöker på våra champagneresor – Bression-Moreau. De har en nästan heltäckande palett av olika typer av champagne, från ultratorrt till halvsött, vitt och rosa.

Den här gången provar vi:

  • Écrin d’Argent Brut – fruktig, allroundbubbel
  • Cuvée Prestige – gräddig
  • Millésime 2014 – ännu gräddigare
  • Réserve Quentaïs – fyllig och tar plats, stor plats

Champagnerna vi provar är olika i smak och doft samt användningsområde, alla är torra och ruskigt goda.

Smårätterna är:

  • Zucchiniblommor med ostfondue
  • Toskansk bruschetta med smör, ansjovis och rostade hasselnötter
  • Focaccia med getost, karamelliserade päron och honung
  • Torkad skinka från Toscana med mangosallad
  • Utvalda pizzaslicar

När ni lämnar oss på kvällskvisten så kommer ni att ha en bra uppfattning om hur olika champagner kan smaka, vilka ni gillar bättre, hur bra champagne passar till mat och hur trevliga och framför allt roliga Hallbus Vin är samt vilken grym mat Riccardo Cibo e Vino har. En kanonkväll med andra ord!

Hela kalaset kostar 900 kr per person och vi börjar kl 18.30 och håller på till runt 21-tiden. Lite beroende på hur mycket ni alla snackar så klart. Adress: Götabergsgatan 20.

Betalning sker på plats. Anmäl dig här << Boka aktivitet >>

Välkomna till en magisk, bubblande kväll!

Inga kommentarer

Kommentera