Aubergineröra

Aubergineröra

Augergineröra
No ratings yet

Aubergineröra

Enkelt recept hur man kan göra aubergine lite roligare. De krossade tomaterna ger en fyllighet i smaken. Här lade vi röran på brynta brödskivor men röran funkar även fint som pastasås.
Måltid / Vintyp Förrätt
Kök / Vin Internationellt
Nyckelord Aubergineröra
Portioner 0

Ingredienser

  • 0,5 st aubergine
  • 2 st solovitlökar
  • 1 st banancharlottenlök
  • 2 msk finkrossad tomat
  • 4 skivor levainbröd eller liknande
  • rapsolja till stekning
  • olivolja, smakrik sådan

Instruktioner

  • Skiva aubergine och salta, låt vara i ca 20 min, skölj av saltet
  • Hacka lök och vitlök och fräs i pannan i rapsolja
  • Skär aubergine i mindre delar, fräs tilsammans med lökarna
  • Tillsätt krossad tomat och låt fräsa ihop
  • Salta och svartpeppra efter behov
  • Stek brödskivorna i olivolja tills de fått fin färg
  • Montera och servera

Anteckning

Till detta passar ett friskt vin med skaplig syra. Gärna italiensk Roero Arneis eller sydfransk vitt Rhònevin.
Vintips Roero Arneis
Share
Inga kommentarer

Kommentera
Betyg