28 aug Aubergineröra
Aubergineröra
Enkelt recept hur man kan göra aubergine lite roligare. De krossade tomaterna ger en fyllighet i smaken. Här lade vi röran på brynta brödskivor men röran funkar även fint som pastasås.
Portioner 0
Ingredienser
- 0,5 st aubergine
- 2 st solovitlökar
- 1 st banancharlottenlök
- 2 msk finkrossad tomat
- 4 skivor levainbröd eller liknande
- rapsolja till stekning
- olivolja, smakrik sådan
Instruktioner
- Skiva aubergine och salta, låt vara i ca 20 min, skölj av saltet
- Hacka lök och vitlök och fräs i pannan i rapsolja
- Skär aubergine i mindre delar, fräs tilsammans med lökarna
- Tillsätt krossad tomat och låt fräsa ihop
- Salta och svartpeppra efter behov
- Stek brödskivorna i olivolja tills de fått fin färg
- Montera och servera
Anteckning
Till detta passar ett friskt vin med skaplig syra. Gärna italiensk Roero Arneis eller sydfransk vitt Rhònevin.
Vintips Roero Arneis
Inga kommentarer