12 sep Frikadeller i tomatsås
Frikadeller i tomatsås
Vad passar bättre till italienska viner än en pastarätt med kalvfrikadeller och tomatsås lagad länge och väl med översvallande kärlek? Amore!
Ingredienser
- Tomatsås:
- Lök och vitlök efter smak bryns med olivolja tillsammans med lite socker
- Häll på krossade tomater (1-2 burkar) och någon dl röd vin + en buljong tärning, blir det för syrligt så ta i tomatpuré samt ketchup
- Koka minst en 1/2 timma gärna längre. Ju längre det får koka desto mustigare smak och desto lyckligare blir man när man äter den sedan
- Tillsätt hackad basilika efter smak. Enligt min smak – mycket hackad basilika
- Salt och svart peppar
- Kalvfrikadeller:
- Blanda ca 500g kalvfärs med;
- Ca 1 dl mjölk
- 1 ägg
- Ca 1 dl ströbröd
- Citron zest från 1 citron
- Salt och peppar
- 1 fint hackad vitlök
Instruktioner
- Gör tomatsåsen enligt beskrivningen.Rulla färsblandningen till lämpliga frikadellstorlekar, gärna storlek mindre och lägg dem i tomatsåsen och låt koka på låg värme minst en timme. Gör du detta dagen innan du skall äta det så står smakerna till sig och det blir ännu fylligare och godare.
- Servera med kokt pasta och massor med riven parmensanost
Inga kommentarer