Friterade ostron

Friterade ostron

Friterade ostron

Friterade ostron

Att fritera ostron är faktiskt busenkelt och blir grymt gott. Smaksättningen kan varieras i det oändliga. Jag använde den klassiska amerikanska Old bay seasoning, vilket fungerade utmärkt - om man gillar selleri. Det gör dessvärre inte jag men resten av gänget tyckte det var kanongott. Men som sagt, det går att variera smaksättningen, exv finhackad gräslök, riven vitlök samt salt och peppar.
Känns det krångligt att öppna ostronen så klicka på länken nedan för en kort film om ostronöppning
Måltid / Vintyp Förrätt
Kök / Vin Amerikanskt
Nyckelord Friterade ostron

Ingredienser

  • Runt 4 ostron per person brukar vara lagom som förrätt
  • Ströbröd
  • Smaksättning till ströbrödet, exv Old bay seasoning
  • Rapsolja

Instruktioner

  • Blanda ströbröd och din smaksättning i en skål
  • Öppna ostronen, lösgör dem från skalet och skölj ur underskalet och själva ostronet (så blir du av med alla skalflisor). Ostronen serveras sedan i sitt underskal.
  • Värm upp rapsolja i en kastrull (ha locket bredvid, fall i fall det skulle överhettas så kväver ni eventuell eld med locket på INTE vatten). Jag började fritera vid ung 120 grader.
  • Rulla runt ett ostron i taget i ströbrödsblandningen och lägg ner i den heta oljan, se upp för skvätt. Fritera varje ostron i ungefär 30 sekunder, du ser när ströbrödet börjar få färg, då är det klart. Ta upp ostronen med hålslev och lägg på hushållspapper, så eventuell överflödsolja kan rinna av.
  • Servera ett ostron i varje underskal

Anteckning

En kort film om ostronöppning - antagligen den enda du behöver =)
 
Att öppna ett ostron
 
Gott bubbel till friterade ostron
 
https://hallbusvin.se/vintps/nicolas-feuillatte-blanc-de-blancs/
Inga kommentarer

Kommentera