14 apr Hamburgare
Hamburgare med cole slaw och klyftpotatis
Att göra egna hamburgare är både gott och enkelt och en stor fördel är att man själv kan variera tillbehören. Färsen gå ju så klart också att variera, lamm, nöt eller varför inte kyckling, allt från glada djur uppvuxna med omtanke. Sedan finns ju vegetariska alternativ samt fiskfärs. Så, hamburgare är i min värld en av de roligaste och godaste maträtter jag kan tillaga och så klart äta. Här är receptet på en variant som flirtar med Australien och deras bbq-kultur. Så ett rött vin från Australien passar utmärkt till de här hamburgarna exv en Shiraz eller en blandning av Cabernet Sauvignon och Shiraz.
Portioner 0
Ingredienser
Hamburgare:
- 1 kg färs
- Salt och peppar
- Vitlök, riven
- Liquid smoke, 10-20 droppar beroende på hur rökigt du vill ha det
Hamburgerbröd
- En limpa surdegsbröd
Cole slaw:
- 1 litet vitkålshuvud finstrimlat
- 2 st gul lök, finstrimlade
- 2 dl Creme fraiche
- 2-4 msk majonäs, smaka av balansen mellan creme fraiche och majonäsen så det blir som du vill ha det
- 1-3 msk Dijonsenap, igen, smaka av och hitta din balans
- Salt och nymald svartpeppar
Istället för pommes frites:
- 10 st Tvättade, oskalade potatisar i klyftor
- Liquid smoke, 10-20 droppar
- Salt och peppar
- Rapsolja
- BBQ sås
Tillbehör:
- Skivad gul lök
- Skivade bifftomater
- Cheddarost, gärna rejält lagrad (vi hade även långlagrad Grevéost)
- Inlagd gurka
- Inlagda rödbetor, vanligt i Australiska hamburgare
- Klassisk hamburgerdressing
- Ketchup
- Smokey BBQ sås
Inga kommentarer