Krabburgare

Krabburgare

 

Krabburgare
5 from 1 vote

Krabburgare

Även ni som tycker att krabba kan ta över allt och dominera för mycket, fortsätt läs för det här receptet tar fram det bästa hos krabban, balanserar alla smaker och slutresultatet blir så grymt gott. Med ett fåtal ingredienser så lyfter det till oanade höjder. Använder man även nybakt, ljummet bröd så blir det inte mycket bättre.
Jag har lagt in en länk längre ner till ett enkelt och väldigt gott bröd, rekommenderar det verkligen till krabban men naturligtvis funkar andra bröd också, helt efter eget tycke.
Måltid / Vintyp Huvudrätt
Kök / Vin Svenskt
Nyckelord Krabba, Krabburgare, LCHF

Ingredienser

 • 2 st frallor se recept längre ner för kanongoda och enkla frallor att baka själv
 • 2 st kokta, skalade ägg
 • majonnäs
 • 1 st kokt krabba (krabbtaska)
 • lime, citron, stark sås

Instruktioner

 • Koka äggen i runt 7 minuter, de skall gärna vara lite hårdkokta. Hacka äggen och blanda ihop med majonnäsen, röran skall vara hanterbar och stanna kvar i burgaren, inte rinna iväg men inte torr heller. Salta och peppra efter smak.
 • Öppna krabban och pilla ut allt ätbart mörkt kött (smöret, mörk kött och ev rom) från huvudet, lägg i en skål och blanda. Knäck klorna och benen och pilla ut allt vitt kött och lägg i en egen skål. Dela i mindre bitar om det behövs.
 • Dela en fralla och bred majjoröra på botten och lock, lägg i en klick mörkt kött och en klick vitt kött, kom ihåg att en burgare ALDRIG skall vara torr så snåla inte. Pressa över lime/citron och droppa het sås om du vill, ger ett väldigt gott sting. Stäng frallan, så gott det går och hugg in. Skrolla ner för tips på bra vin till samt länk till frallan som jag varmt rekommenderar.

Anteckning

Runda, aromatiska vita viner passar väldigt bra till krabba då krabban är ett så aromatiskt och smakrikt skaldjur, här kommer tips på 2 vita viner, ett från vår egen butik och ett från systembolaget.
Domaine de Montine, Viognier
McManis, Viognier
Ett mustigt, matigt bröd à la lchf baserat på mandelmjöl som gör det saftigt och mättande och väldigt bra till krabban, recept hittar ni här.
Frallor recept
Share
1 Kommentar
 • Anonym
  Kommenterat 10:23h, 26 september Svara

  5 stars
  Bästa sättet att äta krabba på

Kommentera
Betyg