Sallad Lyonnaise

Sallad Lyonnaise

Sallad Lyonnaise

En härligt matig sallad som faktiskt passar lika på sommarpicknicken i solen på klipporna med ett väl kylt rosévin som en mörk höstkväll tillsammans med ett somrigt rosa bubbel.
Måltid / Vintyp Huvudrätt
Kök / Vin Franskt
Nyckelord Sallad Lyonnaise

Ingredienser

  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 st solovitlök, riven
  • 2 msk rapsolja/olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 200 g rimmat sidfläsk, tärnat eller i stavar gillar du knaperstekt sidfläsk så är det bara att öka mängden
  • ägg, pocherade eller förlorade 1-2 per person eller efter behag
  • bröd i skivor, stekta i sidfläskfettet
  • 1 st rödlök, tunt skivad
  • romansallad
  • ekbladssallad

Instruktioner

  • Vispa ihop dijonsenap, den rivna vitlöken, vatten och vitvinsvinäger. Droppa i oljan under fortsatt vispning, salt och peppra efter behag et voilà vinägrett
  • Pochera äggen i vatten med salt och vitvinsvinäger. Fräs sidfläsket knaprigt och stek sedan brödskivorna i fettet i pannan, tillsätt smör om det behövs.
  • Riv salladen i stora bitar i en större skål och blanda med vinägretten. Lägg upp på fat, mandolina rödlök över, strö över sidfläsket och placera de stekta bröden samt äggen på salladshögen. Ringla lite extra vinägrett över och mal lite färsk svartpeppar på toppen. Servera och ät snabbt innan salladen mjuknar av vinägretten och de varma råvarorna svalnar.
Inga kommentarer

Kommentera