Toast med lardo

Toast med lardo

 

No ratings yet

Toast med lardo

Lardo kommer från norra Italien och är smaksatt och lagrat grisfett, låter kanske inte så sexigt men det är vansinnigt gott och väldigt smakrikt, på ett mjukt och runt sätt. Vi brukar köpa lardo i Italien men det går säkert att få tag på här hemma eller via nätet. Den som vi använde den här gången var smaksatt med rosmarin. Ett rött vin från Langhe, norra Italien passar finfint till exempelvis Pio Cesare.
Måltid / Vintyp Förrätt
Kök / Vin Kött
Nyckelord Toast med lardo

Ingredienser

  • Italiensk lardo
  • Bröd typ lantbröd eller levain, i skivor

Instruktioner

  • Lägg brödskivorna på en plåt och ringla rapsolja över, rosta i ugnen tills de fått fin färg.
    Skiva lardon tunt med kniv eller mandolin och lägg lardoskivorna på de varma brödskivorna och servera genast. Gudagott!
Share
Inga kommentarer

Kommentera
Betyg