Seppeltsfield Village Barossa, Shiraz

Seppeltsfield Village Barossa, Shiraz

Seppeltsfield Village Barossa
No ratings yet

Seppeltsfield Village Barossa, Shiraz, 169 kr

Nu blev jag så där glad igen, som jag blir när jag hittar bra, moffiga shirazviner från Australien. Förr var det lättare att hitta tuffa viner på shiraz men på senare tid har den kletiga fruktigheten tagit över mer och mer, vilket är trist. Seppeltsfield Village Barossa, Shiraz håller sig inom ramarna och är ett riktigt bra vin på shirazdruvan som visar hur bra den kan bli i Australien om man håller den lite hårt. Det finns tydlig doft och smak av eukalyptus och (söt)lakrits. Vinet är lagrat på franska ekfat så det har mer strama fattoner och fruktigheten består av björnbär och plommon och en fin ton av (svart)peppar finns. Stram, lite eldig eftersmak som sitter kvar länge.
Jag tänker framför allt på nötfärsburgare till det här vinet, kanske beror det på att jag i skrivande stund är grymt sugen på en smakrik, hemmagjord hamburgare… Det här vinet passar perfekt till mörkt kött, lamm och klarar av rätt så smakrika tillbehör. Sedan är det så gott i sig självt att det blir en underhållande partner i soffan en fredagskväll, utan mat till, kanske bara lite snacks.
Vill ni smaka på hur en shiraz kan smaka utan allt för mycket klet och socker så köp hem det här vinet, en riktig goding. Lite längre ner hittar ni 2 bra recept på hamburgare som passar alldeles ypperligt till vinet.
Måltid / Vintyp Rött vin
Kök / Vin Australiensiskt vin
Nyckelord Seppeltsfield Village Barossa, Shiraz

Ingredienser

  • Shiraz
  • Barossa

Anteckning

Systembolaget: nr 90202
Årgång 2018

Hamburgare med coleslaw
Baconlindad fylld hamburgare

Share
Inga kommentarer

Kommentera
Betyg