Tant Annies smulpaj

Tant Annies smulpaj

Smulpaj
No ratings yet

Tant Annies smulpaj

Ett riktigt gammalt och klassiskt recept på en underbart god smuldeg som min mormors väninna bakade. Enkelt och lätt samt alla möjligheter att modifiera om man så vill med kryddning bland smulorna eller vilka frukter och bär som ligger under smultäcket. I receptet nedan är det en klassisk äppelsmulpaj på svenska äpplen och kanel.
Måltid / Vintyp Dessert
Kök / Vin Svenskt
Nyckelord Smulpaj, Tant Annies smulpaj

Ingredienser

  • 3 hg vetemjöl
  • 2 hg smör
  • 1 hg strösocker
  • Blandade svenska äpplen (Ingrid Marie, Cox Orange, Aroma)

Instruktioner

  • Börja med att klyfta äpplena, ta bort kärnhuset men låt gärna skalet vara kvar. Lägg i en pajform och strö över lite extra strösocker och rejält med malen kanel.
    Nyp ihop vetemjöl, smör och socker till en smulig deg, lägg smulet över äpplena och in i ugnen i ung 25 minuter på 200 grader. När pajen fått tillräckligt med färg på ytan så byt till enbart undervärme. Gör att äpplena bakas extra underifrån och blir härlig knäckiga pga det extra strösockret.
    Servera varm med vaniljglass eller lätt vispad grädde.
Tags:
Inga kommentarer

Kommentera
Betyg