Vietti Moscato d’Asti

Vietti Moscato d’Asti

Vietti Moscato d'Asti
No ratings yet

Vietti Moscato d'Asti, 179 kr

När detta skrivs är det redan 2a advent och tiden för glögg med alla smarriga tillbehör är i full gång, sockerspeedade människor med klistrande läppar och luddiga tänder blandas med fokuserade julklappsjägare med tindrande ögon – love it!
Här är ett tips på en underbart älskvärd dryck som friskar upp munnen efter all glögg. Som också passar till fruktdesserter, solvarma jordgubbar på stranden (kanske inte tid för det just, exakt nu, men ändå, drömma kan man ju) samt lite här och där under hela julhelgen. Tipset är att ha några flaskor på lut i kylen, alltid redo som scouterna säger. Att flaskan har en helt gudomlig etikett gör inte saken sämre. Faktum är att den här vinproducenten har helt otroliga etiketter på alla sina viner, en fröjd för både ögon, näsa och mun.
Det här är ett sött, bubblande vin med lite lägre alkoholhalt. Massor av fläder, päron, konserverade päron, lime och persika, de där platta persikorna, finns i både doft och smak. Vinet är så lyckligt, näpet och vansinnigt gott, sött men definitivt inte kletigt och grymt bra till fruktefterrätter, kakor, glass, sorbet, cheesecake hmmm, till det mesta som är sött kanske är enklare att säga…
Ett vin skapat för ambrosian som gudarna nibblar på där uppe i Olympen. I Asgård tuggar de väl på pepparkakor vilket ju också passar den här vinet finfint.
Måltid / Vintyp Mousserande vin
Kök / Vin Italienskt vin
Nyckelord Sött mousserande vin, Vietti Moscato d'Asti

Ingredienser

  • Muskat
  • Piemonte
  • Italien

Anteckning

Systembolaget 93697
Årgång 2021
Inga kommentarer

Kommentera
Betyg