Vinkurs Upptäck Rött

Vinkurs Upptäck Rött

En odyssé bland röda viner under 4 träffar. Kursen startar tisdag 25 oktober 2022.

Följ med på en resa i de röda vinernas värld. Vi provar världens olika vinstilar – klassiska, moderna och typiska torra röda viner med fokus på att visa hur de skiljer sig åt avseende doft och smak. På sista träffen avnjuter vi dessutom en utsökt trerätters middag med kursens favoritviner. Vi är på restaurang i centrala Göteborg. Pris 2650 kr för alla viner, allt tilltugg samt mat. Endast 14 platser. Inga förkunskaper krävs. Tisdagarna 25 oktober, 1, 8 och 15 november

Vi inriktar oss på både klassiska, moderna och typiska torra röda viner med fokus på att visa olika röda vinstilar och hur de skiljer sig åt avseende doft och smak (strama, fruktiga, lätta, fylliga etc). Vi går igenom grunderna om vilka druvor som används, hur vinerna görs och var. Kursen ger dig en bra överblick över vilka röda vinstilar som finns och ger en bra grund för dig att hitta dina röda favoritviner. Vi kommer bland annat att prova viner från Bordeaux, Bourgogne, Chianti, Rioja, Kalifornien och Australien.

Kursen är på fyra kurstillfällen. Vi provar 5-7 viner på varje tillfälle. På de tre första tillfällena får vi tilltugg till vinerna och på avslutningen äter vi en tre-rätters festmåltid. Första kvällen går vi igenom klassiska franska vinområden och provar viner därifrån. Andra kvällen går vi igenom Italien och Spanien och provar ett urval av dessa länders viner. Tredje kvällen lämnar vi Europa och utforskar ”Nya Världen”, dvs USA, Sydafrika, Australien och Nya Zeeland. På avslutningen provar vi ett urval viner av de olika vinstilar vi gått igenom tidigare på kursen. På avslutningen har vi ingen ”teori” utan provar först vinerna utan mat, därefter avnjuter vi en trerätters middag till vinerna.

 • Vi träffas tisdagarna 25 oktober, 1, 8 och 15 november.
 • Kursavgiften på 2650 kr inkluderar kursmaterial, samtliga provade viner samt all mat och tilltugg.
 • Betalning sker på plats vid första kurstillfället.
 • Maximalt antal kursdeltagare är 14 personer. Blir vi färre än 7 deltagare kan vi tvingas ställa in kursen.
 • Du behöver inga förkunskaper för att gå kursen.
 • Vi träffas vi kl 18:30 och är klara ca kl 21. Lokalen är restaurang i centrala Göteborg (meddelas senare).
 • Du måste ha fyllt 18 år för att delta på kursen.
Share
2 Kommentarer
 • Anthony Banderman
  Kommenterat 10:37h, 12 november Svara

  Hejsan.
  Vill gärna komma i kontakt med er om detta med viner och deras smaker osv, har ett jobb på gång som jag måste veta om vinner, kunskaper som jag inte har mkt av. Är denna kursen nåt för mig?!

  Dessa tillfällen är alla fyra på rad eller hur är kursen uppdelat?
  Ser fram emot att få höra från er.
  Med vänlig hälsning,
  ANthony

  • administratorY
   Kommenterat 20:33h, 12 november Svara

   Hejsan!
   Kul att du hörde av dig. Kursen Upptäck rött kör vi på höstarna, vanligtvis i oktober så nästa tillfälle blir i oktober 2020.

   Däremot så kör vi Upptäck vin under vårarna och planerar en sådan i mars 2020. Den är på 3 tillfällen, oftast tisdagar och oftast i rad. Jag skulle rekommendera dig att börja med Upptäck vin nu till våren, en bra grundläggande övergripande kurs om vin och vinprovning.
   Hoppas vi ses!
   Catarina

Kommentera