Vinkurs online röda viner

Vinkurs online röda viner

Med start fredag 5 februari kör vi ett gäng onlineprovningar med fokus på olika röda viner runt om i världen

Vi kommer att fokusera på ett vinland/två vinländer i taget och provar viner från deras mest kända områden. Det blir en blandning av vår sköna fredags-AW, vinprovning och lättsam kurs. Som vanligt fokuserar vi på vin samt mat + vin, lite kartor kan vi också lova. Vi har även med ett referensvin, lite som er livboj, bakgård, ett vin som är med varje gång och som ni alltid kan jämföra med. Vinet vi valt är systembolagets mest sålda rödvin 2019, Tommasi Graticcio Appassionato, finns på halvflaska och skall finnas överallt.

Vi försöker att välja vin på halvflaskor i största möjliga mån, det är naturligtvis helt upp till er om ni hellre vill köpa helflaskor, vi tänkte mer att vi fortfarande är i koronabubblan och det kan vara svårt att samlas fler. Som sagt, helt upp till er så klart, hur ni vill göra =)

Under varje tillfälle kommer vi även att tipsa om fler viner från områdena vi provar som kan vara mer typiska, antagligen dyrare och förmodligen godare, som ni kan köpa efteråt, när ni fått en känsla för om ni gillar områdets vin. Tanken med provningarna är att visa på karaktäristikan från varje område så ni kan känna efter om det faller er på läppen. Samtidigt berättar vi också om vilken mat/typ av mat/smaker vinet passar till. Sedan är ni rustade för att hitta de viner ni själva gillar och kan para ihop mat/smak med dem också – en bra början i alla fall, eller hur?

Hoppas ni hänger på, det blir en kul och avslappnad stund att stimulera smaklökarna, trimma nosen och hitta nya smaker att uppleva och njuta av. Vi kör som vanligt fredagar med start kl 18 via Hallbusvin facebook live. Varje sändning är ca 30 minuter. Ni hittar länkarna till de olika tillfällena längre ner. Missar ni någon provning kan du se dem i efterhand på facebook, här på hemsidan och på youtube.

Välkomna!

>> Franska viner 5 februari <<
>> Spanska viner 12 februari <<
>> Italienska viner 19 februari <<
>> Nord- och Sydamerika 26 februari <<
>> Australien och Nya Zealand 5 mars <<
>> Sydafrika 12 mars <<

Share
Inga kommentarer

Kommentera