Vinprovning med middag Amarone 18 maj 2022

Vinprovning med middag Amarone 18 maj 2022

Amarone med familj och trerätters middag hos Riccardo Cibo e Vino i Göteborg onsdag 18 maj

Välkommen på vinprovning med middag hos Riccardo Cibo e Vino i Göteborg – Amarone med familje röda viner från Valpoliciella. Amarone är flaggskeppet i Valpoliciella och vi svenskar är tokiga i röda viner från området. Men här görs inte bara Amarone utan en hel del annat rött vin också. Vi provar oss igenom 4 röda torra viner; en Valpoliciella Ripasso, en Valpolicella Classico Superiore samt två olika Amarone av olika kvalitet. Alla viner från Systembolagets sortimenn. Kvällsens värsting-Amaronen är från producenten Monte Danieli från 2012 för 578 kr.

Vi går igenom de olika vinstilarna i området och hur de olika vinerna görs. Därefter blir det påfyllning i glasen och Riccardo serverar oss en trerätters middag bestående av italienska charkuterier till förrätt, följt av Strozzapretipasta med anka och sen avslutar vi med Tiramisu. Till desserten dricker vi Valpoliciellas söta röda vin; en Recioto.

Pris 950 kr per person. Maximalt 20 platser. Vi börjar klockan 18:30 och håller på till cirka 21:30. Adress Götabergsgatan 20, Göteborg.

Välkommen!

<< Anmäl dig här >>

<<riccardo.one >>

Share
Inga kommentarer

Kommentera