Vinprovning med middag Cabernet 24 maj 2022

Vinprovning med middag Cabernet 24 maj 2022

Cabernet med middag i vinkällaren hos Harrys i Göteborg tisdag 24 maj

Välkommen på vinprovning med middag hos Harrys i Göteborg – Cabernet-familjen från olika delar av världen.
Cabernet Sauvignon är den mest kända druvan i viner från Bordeaux, där ingår den ofta en blandning med andra druvor som Merlot och Cabernet Franc. I andra delar av världen är också Cabernet Sauvignon känd för att göra de bästa röda vinerna, exempelvis i USA, Sydafrika och Australien. I Loiredalen i Frankrike görs dessutom vin på systern Cabernet Franc.

Vi provar oss igenom 4 röda torra viner; en Cabernet Franc vin från Loire, en Cabernet Sauvignon från Sydafrika, en Cabernet Sauvignon från USA och en Bordeaux gjord på Cabernet Sauvignon, Merlot och Cabernet Franc. Samtliga viner ur Systembolagets sortiment och av bra kvalitet.

  • Bourgueil Tuffeaux, Loire Frankrike – 159 kr
  • Meerlust Rubicon, Sydafrika – 289 kr
  • Louis M Martini Cabernet Sauvignon, Napa Valley USA – 349 kr
  • Château Tour Sieujean, Bordeaux Frankrike – 299 kr

Därefter blir det påfyllning i glasen och Harrys serverar oss en huvudrätt bestående av bräserad lammshank, örtrostad försommargrönsaker, potatispuré smaksatt med rosmarin och citron samt rödvinssky.

Pris 775 kr per person. Maximalt 16 platser. Vi börjar klockan 18:30 och håller på till cirka 21:30.  Adress Östra Larmgatan 16, Göteborg. Vi är en trappa ner i charmiga vinkällaren.

Välkommen!

<< Anmäl dig här >>

<<harrys >>

Share
Inga kommentarer

Kommentera