Vinresa till Bordeaux höst 2025

Vinresa till Bordeaux höst 2025

13500Kr per person

Välkommen att följa med oss till Bordeaux, världens mest kända vinområde. Vi besöker charmiga restauranger, vingårdar och boende som vi upptäckt i området, allt från staden Bordeaux, runt Médoc-halvön samt området runt byn St Emillion. Vi besöker fem slott; ett större välkänt slott och fyra mindre familjeägda egendomar. På ett av slotten vi besöker får du även möjligheten att göra din egen Bordeauxblandning. Vi ordnar hemtransport av vin som vanligt. 

 

De röda vinerna från Bordeaux är utan tvekan de mest berömda; kraftiga och smakrika viner. Vinerna har kanske rykte om sig att vara dyra, men vi har hittat pärlor i form små vingårdar som gör riktigt bra prisvärda viner. Vi börjar resan i staden Bordeaux där vi bor två nätter i centrum samt besöker närliggande Médoc-halvön med sina berömda vinslott. Därefter tar vi oss till lilla byn St Emillion där vi bor den tredje natten och utforskar vi byn, dess viner samt de närliggande vinområdena Pomerol och Fronsac.

 

Vi besöker fem vingårdar på resan; två på Médoc-halvön, en i St Emillion, en i Pomerol och en i Fronsac. Den ena vingården i Médoc är ett större, välkänt klassiskt slott, och de andra fyra vingårdarna är alla små och familjeägda. De röda vinerna dominerar så klart, men två av vingårdarna gör även bra vit, torr Bordeaux. På vingården i St Emillion kommer vi få blanda vårt eget Bordeaux-vin genom att blanda olika druvor som också har lagrats olika på fat och vi njuter även av en långlunch där. Alla våra resor passar alla, oavsett förkunskaper och ålder 18+, och så även denna resa – Välkommen!

 • Destination
 • Start
  Torsdag 2 oktober 2025
 • Samlingsplats
  Bordeaux Mérignac flygplatsen
 • Slut
  Söndag 5 oktober 2025
 • Ingår
  Boende med frukost
  Buss på plats
  Flygplatstransfer
  Luncher/ middagar med vin
  Personlig guidning
  Vinprovningar
 • Ingår ej
  Enkelrum
  Flyg
1
Torsdag 
Samling på Bordeaux Mérignac flygplatsen kl 13 (eventuellt sker samling tidigare, beroende på deltagarnas ankomsttider). Avresa mot Bordeaux och besök på det berömda vinmuseet La Cité du Vin. Därefter incheckning på hotellet i centrala Bordeaux, Hotel La Tour Intendence. Gemensam middag med på äkta Bordelasisk köttrestaurang i centrum, La Tupina. 
2
Fredag
Efter frukost kör vi till Médoc, halvön med de många berömda vinslotten. Vi åker först till kommunen St Estèphe och besöker slottet Chateau Phelan Segur där vi först för en guidning i vinkällaren och därefter provar vi deras goda röda viner. Efter provningen kör vi till närliggande byn Arcins där vi äter en gemensam långlunch på Restaurant le Lion d'Or. På eftermiddagen tar vi oss till byn Listrac, också på Médochalvön, och besöker vingården Chateau Saransot-Dupré och provar deras röda och vita Médocviner. Därefter tillbaka till hotellet i Bordeaux och en kväll på egen hand i staden.
3
Lördag
Efter frukost är det utcheckning och vi lämnar staden Bordeaux för att ta oss till högra stranden, dvs området runt staden Libourne. Första stoppet är Chateau Cormeil-Figeac som gör St Emillion-vin. Vi får här blanda vår egen Bordeauxblandning genom kombinera olika druvor och fatlagrade viner. Här äter vi också en långlunch på vingården. Efter lunchen åker vi till närliggande kommunen Pomerol och besöker vingården Château Thibeaud-Maillet (ingen hemsida). Sedan tar vi oss in i byn St Emillion och checkar in på Hôtel Au Logis des Remparts som ligger mitt i byn. Kvällen är fri för att utorska St Emillion på egen hand.
4
Söndag
Efter frukost beger vi oss mot nordväst och närliggande vinområdet Fronsac där vi besöker familjeägda vingården Chateau Barrabaque, som gör både röda och vita viner som vi provar. Därefter blir det lunch på egen bekostnad och sedan åker vi till Bordeaux flygplats. Vi är på flygplatsen tidigast kl 15.

Reseinformation, bokning och resevillkor

 
 • Vi reserverar oss för att programmet kan komma att ändras något. Väsentliga ändringar kommer inte att göras.
 • Anmälningsavgift på 30% av resans pris betalas i samband med bokningsbekräftelse. Resterande belopp betalas en månad före avresa (faktureras senare).
 • Pris för resan är 13500 kr per person för del i dubbelrum. Enkelrumstillägg på 2300 kr tillkommer.
 • I priset ingår 3 hotellnätter inklusive frukost, 2 långluncher och 1 middag inklusive vin av bra kvalité, buss på plats, en arrangerad transfer till och från Bordeaux flygplats, reseledning och vinguidning samt minst 5 vingårdsbesök med vinprovningar. Samtliga måltider som ingår består av minst 3-rätter (ofta fler).
 • Menyerna till våra gemensamma måltider är förbeställda. Vi har planerat och komponerat för varje resa så att menyerna innehåller regional, rustik mat och ger en så pass bred palett av det besökta områdes traditionella maträtter. Dels för att det är ett sätt att uppleva området man är i men också att områdets vin är uppvuxet tillsammans med den regionala maten och går hand i hand.
 • Avbeställningsskydd tillhandahålls exempelvis via ERV (Europeiska Försäkringar). ERV:s premie är 6% av försäkringsvärdet, dvs du behöver inte försäkra hela resans pris om du inte vill det. Observera att försäkringen måste beställas i samband med att anmälningsavgiften betalas. Ett tips är också att se över vilket försäkringsskydd du har via din hemförsäkring etc. De främsta fördelarna med ERV:s försäkring är att den täcker generellt fler avbokningsorsaker än andra försäkringar samt att den inte har någon självrisk.
 • Vi har ordnat resegaranti hos Kammarkollegiet. Det betyder att du kan få ersättning om din resa blir inställd eller avbruten om vi skulle drabbas av insolvens.
 • Om du har matallergier så vänligen meddela oss.
 • Du måste vara över 18 år för att deltaga om ej målsman är med på resan.
 • Maximalt antal deltagare är 16. Minimalt antal deltagare är 12, om vi skulle bli färre kan vi bli tvungna att ställa in resan alternativt höja priset i samråd med de som anmält sig på resan.
 • Ni kan handla de viner ni vill på vingårdarna och vi ordnar så ni får hem dem, prisvärt och helt lagligt! För hemtransport genom oss så kostar frakten 30 kr per helflaska (0,75 l) samt svensk alkoholskatt på i nuläget ca 21 kr per flaska (27,49 kr per liter). Totalt kostar det alltså ca 51 kr per flaska att få hem vinerna.
 • Våra resevillkor baseras på de resevillkor som Konsumentverket överenskommit med resebranschen. För att kunna genomföra upplägget har vi gjort några ändringar, se länk ”resevillkor” nedan (ändringarna är markerade).