Bourgogne

Frankrike

Bourgogne

8250Kr per person

Följ med oss till anrika Bourgogne med härlig mat och fantastiska viner. Vi bor mitt i Bourgognes charmiga lilla vinhuvudstad Beaune. Maten är så fransk den kan bli och då menar vi den smakrika, rustika, goda franska maten. I området görs världens bästa Pinot Noir och Chardonnay-viner, vi visar att vinerna inte behöver kosta skjortan! Vi besöker både större vinhus och små vingårdar på resan, dessutom ingår matlagningskurs på gourmetkrog.

Vi visar Bourgogne som nog ingen annan visar, små vingårdar med charm och bra, prisvärda viner. Vi besöker det stora erkända vinhuset Bouchard Père et fils i Beaune och sedan tre små familjeägda vingårdar ute på landsbygden. Flera av vingårdarna har vi haft kontakt med i över 20 år. Vi åker till både de klassiska delarna av Bourgogne samt även den mindre kända byn Mercurey. De flesta måltider ingår, som vanligt på våra resor ingår bra vin till våra gemensamma måltider. Ena lunchen lagar vi tillsammans genom en matlagningskurs som är på en riktig gourmetkrog med en stjärna i Guide Michelin. Den andra lunchen intar vi på en vingård ute på landsbygden. Vi bor på ett charmigt mindre hotell i centrala Beaune och med det som bas gör vi dagsutflykter i området. Vi hämtar er på Lyons flygplats på torsdagen vid 12-tiden och lämnar av er på samma flygplats söndag eftermiddag vid 15-tiden. Det går också bra att resa ner på egen hand och ansluta antingen på flygplatsen eller i Beaune. På varje vingård vi besöker kan du tryggt inhandla vin de viner du vill ha då vi ordnar laglig, prisvärd hemtransport till Sverige. Resan omfattas av resegaranti.

 • Destination
 • Start
  On demand resa - vi planerar att åka i april/maj 2020
 • Samlingsplats
  Lyons flygplats eller på hotellet i Beaune
 • Slut
  En söndag i april/maj 2020
 • Ingår
  Boende med frukost
  Buss på plats
  Flygplatstransfer
  Luncher/ middagar med vin
  Personlig guidning
  Vinprovningar
 • Ingår ej
  Enkelrum
  Flyg
1
Torsdag 
Samling på Lyons flygplats. Avresa till Hotel Athanor i Beaune. Vinprovning och guidad tur på Bouchard Père et Fils i Beaune. Gemensam middag i Beaune.
2
Fredag
Matlagningskurs i Beaune som avslutas med gemensam lunch. Vinprovning på vingård i byn Chambolle-Musigny. Middag på egen hand i Beaune.
3
Lördag
Vinprovning på vingård i byn Volnay. Vinprovning samt lunch på vingård i byn Mercurey. Egen tid i Beaune. Middag på egen hand i Beaune.
4
Söndag
Eventuell ytterligare programpunkt beroende på deltagarnas avresetider från Lyon. Därefter avresa till Lyons flygplats.

Reseinformation, bokning och resevillkor

 
 • Vi reserverar oss för att programmet kan komma att ändras något. Väsentliga ändringar kommer inte att göras.
 • Anmälningsavgift på 30% av resans pris betalas i samband med bokningsbekräftelse. Resterande belopp betalas en månad före avresa (faktureras senare).
 • Pris för resan är 8250 kr per person för del i dubbelrum. Enkelrumstillägg på 1000 kr tillkommer.
 • I priset ingår 3 hotellnätter inklusive frukost, matlagningskurs, 2 långluncher och 1 middag inklusive vin av bra kvalité, buss på plats, transfer till och från flygplatsen, reseledning och vinguidning samt minst 4 vingårdsbesök med vinprovningar. Samtliga måltider som ingår består av minst 3-rätter (ofta fler).
 • Avbeställningsskydd tillhandahålls exempelvis via ERV (Europeiska Försäkringar). Du kan beställa ERV avbeställningsskydd genom Hallbus Vin, så ordnar vi allt det praktiska åt er. Premien är 6% av försäkringsvärdet, dvs du behöver inte försäkra hela resans pris om du inte vill det. Observera att försäkringen måste beställas före en första delbetalning av resan görs. Ett tips är också att se över vilket försäkringsskydd du har via din hemförsäkring etc. De främsta fördelarna med ERV:s försäkring är att den täcker generellt fler avbokningsorsaker än andra försäkringar samt att den inte har någon självrisk.
 • Resan omfattas av resegaranti, vilket innebär att Hallbus Vin ställer ut en bankgaranti på belopp beslutat av Kammarkollegiet.
 • Om du har matallergier så vänligen meddela oss.
 • Du måste vara över 18 år för att deltaga om ej målsman är med på resan.
 • Maximalt antal deltagare är 14. Minimalt antal deltagare är 10, om vi skulle bli färre kan vi bli tvungna att ställa in resan alternativt höja priset i samråd med de som anmält sig på resan.
 • Våra resevillkor baseras på de resevillkor som Konsumentverket överenskommit med resebranschen. För att kunna genomföra upplägget har vi gjort några ändringar, se länk ”resevillkor” nedan (ändringarna är markerade).