Vinresa till Bourgogne – nästa resa hösten 2026

Frankrike

Vinresa till Bourgogne – nästa resa hösten 2026

11500Kr per person

Följ med oss till anrika Bourgogne med härlig mat och fantastiska viner. Vi bor mitt i Bourgognes charmiga lilla vinhuvudstad Beaune. Maten är så fransk den kan bli och då menar vi den smakrika, rustika, goda franska maten. I området görs världens bästa Pinot Noir och Chardonnay-viner, vi visar att vinerna inte behöver kosta skjortan! Vi besöker både större vinhus och små vingårdar på resan, dessutom ingår matlagningskurs på gourmetkrog. Vi besöker även Beaujolais och visar hur otroligt vackert det området är och hur bra Beaujolais ska smaka (dessutom till otroligt låga priser).

Under vår vinresa till Bourgogne visar vi nog Bourgogne som nog ingen annan visar, små vingårdar med charm och bra, prisvärda viner. Vi besöker det stora erkända vinhuset Bouchard Père et fils i Beaune och sedan tre små familjeägda vingårdar ute på landsbygden. Flera av vingårdarna har vi haft kontakt med i över 20 år. På vår vinresa åker vi till både de klassiska delarna av Bourgogne samt även den mindre kända byn Mercurey. Sista dagen på väg till Lyon kör vi igenom det underbart vackra Beaujolais, där vi också besöker en vingård samt intar en gemensam lunch på landsbygden. De flesta måltider ingår och som vanligt på våra resor ingår bra vin till våra gemensamma måltider. Ena lunchen lagar vi tillsammans på en riktig gourmetkrog med en stjärna i Guide Michelin, en matlagningskurs på hög nivå. Den andra lunchen intar vi på en vingård ute på landsbygden och den tredje på Beaujolais landsbygd. Vi bor på ett charmigt mindre hotell i centrala Beaune och med det som bas gör vi dagsutflykter i området. Vi hämtar er på Lyons flygplats på torsdagen vid 12-tiden och lämnar av er på samma flygplats söndag eftermiddag vid 15-tiden. Det går också bra att resa ner på egen hand och ansluta antingen på flygplatsen eller i Beaune. På varje vingård vi besöker kan du tryggt inhandla vin de viner du vill ha då vi ordnar laglig, prisvärd hemtransport till Sverige. Resan omfattas av resegaranti.

>> http://www.hotel-athanor.com <<

 • Destination
 • Start
  En torsdag i början/mitten av oktober 2026
 • Samlingsplats
  Lyons flygplats eller på hotellet i Beaune
 • Slut
  En söndag i början/mitten av oktober 2026
 • Ingår
  Boende med frukost
  Buss på plats
  Flygplatstransfer
  Luncher/ middagar med vin
  Personlig guidning
  Vinprovningar
 • Ingår ej
  Enkelrum
  Flyg
1
Torsdag 
Samling på Lyons flygplats Saint Exupéry (LYS). Avresa till Hotel Athanor i Beaune. Vinprovning och guidad tur på Bouchard Père et Fils i Beaune. Gemensam middag i Beaune.
2
Fredag
Matlagningskurs i Beaune som avslutas med gemensam lunch. Vinprovning på vingård i byn Chambolle-Musigny. Middag på egen hand i Beaune.
3
Lördag
Vinprovning på vingård i byn Volnay. Vinprovning samt lunch på vingård i byn Mercurey. Egen tid i Beaune. Middag på egen hand i Beaune.
4
Söndag
Utcheckning från hotellet och avresa till Beaujolais. Rundtur på landsbygden följt av vinprovning på vingård i byn Fleurie i Beaujolais samt gemensam lunch i Beaujolais. Därefter avresa till Lyons flygplats Saint Exupéry (LYS).

Reseinformation, bokning och resevillkor

 
 • Vi reserverar oss för att programmet kan komma att ändras något. Väsentliga ändringar kommer inte att göras.
 • Anmälningsavgift på 30% av resans pris betalas i samband med bokningsbekräftelse. Resterande belopp betalas en månad före avresa (faktureras senare). Vid betalning med kort tillkommer 2% i kortavgift.
 • Pris för resan är 11500 kr per person för del i dubbelrum. Enkelrumstillägg på 1500 kr tillkommer.
 • I priset ingår 3 hotellnätter inklusive frukost, matlagningskurs, 3 långluncher och 1 middag inklusive vin av bra kvalité, buss på plats, arrangerad transfer till och från flygplatsen, reseledning och vinguidning samt minst 5 vingårdsbesök med vinprovningar. Samtliga måltider som ingår består av minst 3-rätter (ofta fler).
 • Avbeställningsskydd tillhandahålls exempelvis via ERV (Europeiska Försäkringar). ERV:s premie är 6% av försäkringsvärdet, dvs du behöver inte försäkra hela resans pris om du inte vill det. Observera att försäkringen måste beställas före en första delbetalning av resan görs. Ett tips är också att se över vilket försäkringsskydd du har via din hemförsäkring etc. De främsta fördelarna med ERV:s försäkring är att den täcker generellt fler avbokningsorsaker än andra försäkringar samt att den inte har någon självrisk.
 • Vi har ordnat resegaranti hos Kammarkollegiet. Det betyder att du kan få ersättning om din resa blir inställd eller avbruten om vi skulle drabbas av insolvens.
 • Om du har matallergier så vänligen meddela oss.
 • Du måste vara över 18 år för att deltaga om ej målsman är med på resan.
 • Maximalt antal deltagare är 16. Minimalt antal deltagare är 12, om vi skulle bli färre kan vi bli tvungna att ställa in resan alternativt höja priset i samråd med de som anmält sig på resan.
 • Ni kan handla de viner ni vill på vingårdarna och vi ordnar så ni får hem dem, prisvärt och helt lagligt! För hemtransport genom oss så kostar frakten 30 kr per helflaska (0,75 l) samt svensk alkoholskatt på i nuläget ca 21 kr per flaska (27,49 kr per liter). Totalt kostar det alltså ca 51 kr per flaska att få hem vinerna.
 • Våra resevillkor baseras på de resevillkor som Konsumentverket överenskommit med resebranschen. För att kunna genomföra upplägget har vi gjort några ändringar, se länk ”resevillkor” nedan (ändringarna är markerade).