Vinresa till Kalifornien höst 2025

USA

Vinresa till Kalifornien höst 2025

19000Kr per person

OBS priset är preliminärt. Fem dagars spännande program i Sonoma och Napa. Vi besöker utvalda vingårdar, njuter av Kaliforniens goda mat samt gör en kul tågutflykt. Vi besöker både kända, lite större vingårdar och mindre, charmiga vingårdar. Vi ordnar hemtransport av vin från minst två av vingårdarna vi besöker!

OBS Priset är preliminärt. En vinresa till Kalifornien, närmare bestämt norra Kalifornien är enligt oss USA:s häftigaste område, alla kategorier. Här finns charmiga San Francisco, underbart klimat, den dramatiska kusten, god mat samt vinområdena Napa & Sonoma med sina vansinnigt goda viner. Vår vinresa till Napa och Sonoma ger oss tillfälle att dela med oss av allt underbart vi upptäckt i området. Vi bor på ett charmigt, litet, gammaldags hotell (nästan lite saloonkänsla) som ligger på torget mitt i centrala, lilla Sonoma. Det är svårt att beskriva och förmedla med ord men det är nästan som en tidsresa bakåt att vara i Sonoma. Inte att det är omodernt eller så utan snarare hur stället är uppbyggt, runt ett torg, lite charmig kulisskänsla och smatidigt genuint på något sätt. Ja, ni märker, det var svårt att beskriva, måste upplevas.  Vi reser till Kalifornien i mitten av september och kommer förhoppningsvis mitt i skörden. Det är en härlig sommartemperatur i området då, räkna med runt 25 grader. Vi besöker totalt 7 vingårdar, både stora, kända drakar samt små, mindre kända vingårdar, alla så klart noggrant utvalda av Hallbus Vins erkända expertpanel. Vi fokuserar på Sonoma, området vi tycker är mest prisvärt men vi besöker så klart också klassiska Napa Valley. I Napa åker vi en tågtur genom vinområdet som inkluderar långlunch på vita dukar i ett gammaldags tåg. Som vanligt på våra vinresor lägger vi minst lika mycket tid på god mat som på vin och vi själva är med och guidar. Maten i området är sagolikt bra och är i absolut världsklass! Vi hämtar i centrala San Fransisco på söndagen. Resan omfattas av resegaranti. Nästa resa till kalifornien planerar vi till september 2024, allt beroende på intresse och prelbokningar, så hör av er om ni är intresserade.

https://www.sonomahotel.com/

https://www.winetrain.com/

 • Destination
 • Start
  Söndag 14 september 2025
 • Samlingsplats
  Union Square San Francisco
 • Slut
  Torsdag 18 september 2025
 • Ingår
  Boende med frukost
  Buss på plats
  Flygplatstransfer
  Luncher/ middagar med vin
  Personlig guidning
  Vinprovningar
 • Ingår ej
  Enkelrum
  Flyg
1
Söndag
Vi möter upp i centrala San Francisco. Avresa till Sonoma. Avresa mellan klockan 14-17 (tid skall preciseras). Incheckning på Sonoma Hotel. Gemensam middag i Sonoma.
2
Måndag
Vinprovning på en mindre vingård i Sonoma Valley. Pic-Nic på vingård i Sonoma Valley. Vinprovning och guidning på vingård i Sonoma Valley. Gemensam middag i Sonoma.
3
Tisdag
Bussfärd till Napa. Tågtur genom Napa Valley med gemensam lunch på Napa Wine Train. Vinprovning på vingård i Napa Valley. Eventuellt besök på ytterligare en vingård i Napa Valley. Middag på egen hand i Sonoma.
4
Onsdag
Bussfärd till norra delen av Sonoma County. Vinprovning på vingård i Russian River Valley. Vinprovning och lunch på vingård i Alexander Valley. Vinprovning på vingård i Dry Creek Valley. Gemensam tidig middag i Healdsburg.
5
Torsdag
Gemensam lunch och vinprovning i Sonoma Valley. Avresa till San Francisco där vi lämnar av er i centrum. Ankomst mellan klockan 15-18 (tid skall preciseras).

Reseinformation, bokning och resevillkor

 
 • Vi reserverar oss för att programmet kan komma att ändras något. Väsentliga ändringar kommer inte att göras.
 • Anmälningsavgift på 30% av resans pris betalas i samband med bokningsbekräftelse. Resterande belopp betalas en månad före avresa (faktureras senare).
 • Pris för resan är preliminärt 19000 kr per person för del i dubbelrum. Enkelrumstillägg på 2500 kr tillkommer.
 • I priset ingår 4 hotellnätter inklusive enklare frukost, 6 luncher eller middagar inklusive vin av bra kvalité, buss på plats, en arrangerad transfer till och från San Francisco, reseledning och vinguidning samt minst 7 vingårdsbesök med vinprovningar. Samtliga måltider som ingår består av 2 eller 3 rätter (förutom lunchen i Anderson Valley som är en rätt).
 • Avbeställningsskydd tillhandahålls exempelvis via ERV (Europeiska Försäkringar). ERV:s premie är 6% av försäkringsvärdet, dvs du behöver inte försäkra hela resans pris om du inte vill det. Observera att försäkringen måste beställas i samband med att anmälningsavgiften betalas. Ett tips är också att se över vilket försäkringsskydd du har via din hemförsäkring etc. De främsta fördelarna med ERV:s försäkring är att den täcker generellt fler avbokningsorsaker än andra försäkringar samt att den inte har någon självrisk.
 • Vi har ordnat resegaranti hos Kammarkollegiet. Det betyder att du kan få ersättning om din resa blir inställd eller avbruten om vi skulle drabbas av insolvens.
 • Om du har matallergier så vänligen meddela oss.
 • Du måste vara över 18 år för att deltaga om ej målsman är med på resan.
 • Maximalt antal deltagare är 16. Minimalt antal deltagare är 12, om vi skulle bli färre kan vi bli tvungna att ställa in resan alternativt höja priset i samråd med de som anmält sig på resan.
 • Vi ordnar hemtransport av viner från två av de vingårdar vi besöker på resan.
 • Våra resevillkor baseras på de resevillkor som Konsumentverket överenskommit med resebranschen. För att kunna genomföra upplägget har vi gjort några ändringar, se länk ”resevillkor” nedan (ändringarna är markerade).
Reseupplägget Vi besöker de mest klassiska delarna av Kaliforniens vindistrikt, nämligen Napa och Sonoma. Vi bor i mitt i lilla Sonoma ”stad”, som är lite mer avslappnat än Napa som är ganska hypat. I mitten av september är det normalt skördetid så har vi tur skördar de när vi är där. Som vanligt på våra resor fokuserar vi på små, charmiga och familjeägda vingårdar samt att vi besöker några halvstora vingårdar också så ni får uppleva skillnaderna. Första heldagen besöker vi närområdet Sonoma Valley. Andra dagen åker vi så till klassiska Napa Valley och där tar vi bland annat en tågtur som åker igenom hela dalen samtidigt som vi dricker och äter gott. Dagen efter blir det en heldag i norra delen av Sonoma, nämligen Russian River Valley och Dry Creek Valley samt besök i mysiga byn Healdsburg. Sista dagen blir det åter ett vingårdsbesök i Sonoma Valley, denna gång med avsmakningsmeny. Totalt besöker vi minst 7 vingårdar på resan. Fokus är så klart på röda viner då det är Norra Kaliforniens signum, men vi kommer att njuta av massor goda vita viner också samt prova deras ypperliga mousserande vin. Maten är världsklass, mycket bättre än USA i övrigt och väl i klass med det bästa från Europa. Mycket smaker! Shopping   I Sonoma finns det en del små kul boutiquer med inredning och lite annorlunda kläder. I övrigt är väl inte shopping i vinområden designers paradis, men förutom vin så kan man hitta vinrelaterade souvenirer. Coppola har en affär smockfull med diverse vinattiraljer samt Coppolafilmsaker. Rätt kul att gå runt och kolla. Seriös shopping rekommenderar vi att ni gör i San Francisco, underbar stad med bra och lite personlig shopping.