Kalifornien

USA

Kalifornien

17700Kr per person

Fem dagars spännande program i Sonoma och Napa. Vi besöker utvalda vingårdar, njuter av Kaliforniens goda mat samt gör en kul tågutflykt. Vi besöker både kända, lite större vingårdar och mindre, charmiga vingårdar. Vi ordnar hemtransport av vin från minst två av vingårdarna vi besöker!

Norra Kalifornien är enligt oss USA:s häftigaste område alla kategorier. Här finns charmiga San Francisco, underbart klimat, den dramatiska kusten, god mat samt vinområdena Napa & Sonoma med sina goda viner. Vi ordnar en resa där vi delar med oss av det vi upptäckt i området. Vi bor på ett charmigt hotell som ligger på torget mitt i centrala Sonoma. Vi reser i mitten av september och kommer förhoppningsvis mitt i skörden. Det är härlig sommartemperatur i området då, räkna med runt 25 grader. Vi besöker totalt 7 vingårdar, både stora, kända samt små, mindre kända vingårdar, alla så klart noggrant utvalda. Vi fokuserar på Sonoma området vi tycker är mest prisvärt men vi besöker så klart klassiska Napa Valley. I Napa åker vi en tågtur genom vinområdet som inkluderar långlunch. Som vanligt på våra resor lägger vi minst lika mycket tid på god mat som på vin och vi själva är med och guidar. Maten i området är sagolikt bra och är i absolut världsklass! Vi hämtar i centrala San Fransisco på söndagen. Resan omfattas av resegaranti.

 • Destination
 • Start
  Söndag 15 september 2019
 • Samlingsplats
  Union Square San Francisco
 • Slut
  Torsdag 19 september 2019
 • Ingår
  Boende med frukost
  Buss på plats
  Flygplatstransfer
  Luncher/ middagar med vin
  Personlig guidning
  Vinprovningar
 • Ingår ej
  Enkelrum
  Flyg
1
Söndag
Vi möter upp i centrala San Francisco. Avresa till Sonoma. Avresa mellan klockan 14-17 (tid skall preciseras). Incheckning på Sonoma Hotel. Gemensam middag i Sonoma, El Dorado Kitchen.
2
Måndag
Vinprovning på en mindre vingård i Sonoma Valley, Loxton. Pic-Nic på vingård i Sonoma Valley. Vinprovning och guidning på vingård i Sonoma Valley, Kunde. Gemensam middag i Glen Ellen på Glen Ellen Inn.
3
Tisdag
Bussfärd till Napa. Tågtur genom Napa Valley med gemensam lunch på Napa Wine Train. Vinprovning på vingård i Napa Valley. Eventuellt besök på ytterligare en vingård i Napa Valley. Middag på egen hand i Sonoma.
4
Onsdag
Bussfärd till norra delen av Sonoma County. Vinprovning på vingård i Russian River Valley, Iron Horse. Vinprovning och lunch på vingård i Alexander Valley, Francis Ford Coppola. Vinprovning på vingård i Dry Creek Valley, Rued. Gemensam tidig middag i Healdsburg, Willy’s Seafood.
5
Torsdag
Gemensam lunch och vinprovning i Sonoma Valley, St Francis. Avresa till San Francisco där vi lämnar av er i centrum. Ankomst mellan klockan 15-18 (tid skall preciseras).

Reseinformation, bokning och resevillkor

 
 • Vi reserverar oss för att programmet kan komma att ändras något. Väsentliga ändringar kommer inte att göras.
 • Anmälningsavgift på 30% av resans pris betalas i samband med bokningsbekräftelse. Resterande belopp betalas en månad före avresa (faktureras senare).
 • Pris för resan är 17700 kr per person för del i dubbelrum. Enkelrumstillägg på 2000 kr tillkommer.
 • I priset ingår 4 hotellnätter inklusive enklare frukost, 6 luncher eller middagar inklusive vin av bra kvalité, buss på plats, arrangerad transfer till och från San Francisco, reseledning och vinguidning samt minst 7 vingårdsbesök med vinprovningar. Samtliga måltider som ingår består av 2 eller 3 rätter (förutom lunchen i Anderson Valley som är en rätt).
 • Avbeställningsskydd tillhandahålls exempelvis via ERV (Europeiska Försäkringar). Du kan beställa ERV avbeställningsskydd genom Hallbus Vin, så ordnar vi allt det praktiska åt er. Premien är 6% av försäkringsvärdet, dvs du behöver inte försäkra hela resans pris om du inte vill det. Observera att försäkringen måste beställas före en första delbetalning av resan görs. Ett tips är också att se över vilket försäkringsskydd du har via din hemförsäkring etc. De främsta fördelarna med ERV:s försäkring är att den täcker generellt fler avbokningsorsaker än andra försäkringar samt att den inte har någon självrisk.
 • Resan omfattas av resegaranti, vilket innebär att Hallbus Vin ställer ut en bankgaranti på belopp beslutat av Kammarkollegiet.
 • Om du har matallergier så vänligen meddela oss.
 • Du måste vara över 18 år för att deltaga om ej målsman är med på resan.
 • Maximalt antal deltagare är 14. Minimalt antal deltagare är 10, om vi skulle bli färre kan vi bli tvungna att ställa in resan alternativt höja priset i samråd med de som anmält sig på resan.
 • Våra resevillkor baseras på de resevillkor som Konsumentverket överenskommit med resebranschen. För att kunna genomföra upplägget har vi gjort några ändringar, se länk ”resevillkor” nedan (ändringarna är markerade).
Reseupplägget Vi besöker de mest klassiska delarna av Kaliforniens vindistrikt, nämligen Napa och Sonoma. Vi bor i mitt i lilla Sonoma ”stad”, som är lite mer avslappnat än Napa som är ganska hypat. I mitten av september är det normalt skördetid så har vi tur skördar de när vi är där. Som vanligt på våra resor fokuserar vi på små, charmiga och familjeägda vingårdar samt att vi besöker några halvstora vingårdar också så ni får uppleva skillnaderna. Första heldagen besöker vi närområdet Sonoma Valley. Andra dagen åker vi så till klassiska Napa Valley och där tar vi bland annat en tågtur som åker igenom hela dalen samtidigt som vi dricker och äter gott. Dagen efter blir det en heldag i norra delen av Sonoma, nämligen Russian River Valley och Dry Creek Valley samt besök i mysiga byn Healdsburg. Sista dagen blir det åter ett vingårdsbesök i Sonoma Valley, denna gång med avsmakningsmeny. Totalt besöker vi minst 7 vingårdar på resan. Fokus är så klart på röda viner då det är Norra Kaliforniens signum, men vi kommer att njuta av massor goda vita viner också samt prova deras ypperliga mousserande vin. Maten är världsklass, mycket bättre än USA i övrigt och väl i klass med det bästa från Europa. Mycket smaker! Shopping I Sonoma finns det en del små kul boutiquer med inredning och lite annorlunda kläder. I övrigt är väl inte shopping i vinområden designers paradis, men förutom vin så kan man hitta vinrelaterade souvenirer. Coppola har en affär smockfull med diverse vinattiraljer samt Coppolafilmsaker. Rätt kul att gå runt och kolla. Seriös shopping rekommenderar vi att ni gör i San Francisco, underbar stad med bra och lite personlig shopping.