Mosel

Tyskland

Mosel

7950Kr per person

Tysklands (och ett av världens) vackraste vinområden! Vi reser till den mest klassiska delen av Mosel, nämligen trakterna kring Bernkastel. Det här är de kända Doctor-vinerna görs. Byarna i området är väldigt välbevarade och därmed proppfulla med gulliga korsvirkeshus. På resan kommer du uppleva härliga viner, mycket vita viner på främst Riesling-druvan men även andra vita viner samt förvånansvärt bra röda viner och även bra mousserande vin.

Vi äter så klart härlig, bra tysk mat på resan, bland annat äter vi en lunch på vingård bland vinfälten. Förutom vingårdar och restauranger så blir det vandring (för de som vill) och båttur på vackra Moselfloden. Vi bor på två olika hotell, en natt på ett lyxigt hotell i Mülheim och två nätter på ett charmigt mindre hotell i centrala Bernkastel. Med hotellen som bas gör vi dagsutflykter i området. På resan besöker vi minst 4 vingårdar, både större lite mer kända och små vingårdar. Väldigt bra och prisvärda vita och röda viner! De flesta måltider ingår, som vanligt på våra resor ingår bra regionalt vin till våra gemensamma måltider. På lördagen gör de som vill en två-timmars vandring till grannbyn Traben-Trarbach, ett ypperligt tillfälle att njuta av de vackra vyerna över vinfält, byar och Moselfloden. För de som hellre tar flodbåten Traben-Trarbach ordnar vi det. Väl i Traben äter vi lunch och sen vandrar vi tillbaka till Bernkastel alternativt tar flodbåten. Vi hämtar med buss på Frankfurts flygplats. Det går också bra att resa ner på egen hand och ansluta antingen på Frankfurts flygplats eller i Bernkastel/Mülheim am Mosel. På varje vingård vi besöker kan du tryggt inhandla vin de viner du vill ha då vi ordnar laglig, prisvärd hemtransport till Sverige. Resan omfattas av resegaranti.

 • Destination
 • Start
  On demand resa - vi planerar att åka i maj/juni 2020
 • Samlingsplats
  Frankfurts flygplats eller på plats i Mosel
 • Slut
  En söndag i maj/juni 2020
 • Ingår
  Boende med frukost
  Buss på plats
  Flygplatstransfer
  Luncher/ middagar med vin
  Personlig guidning
  Vinprovningar
 • Ingår ej
  Enkelrum
  Flyg
1
Torsdag 
Samling på Frankfurts flygplats. Avresa till Bernkastel. Vinprovning och guidad tur på vingård i Wehlen. Incheckning på Hotel Richtershof i Mülheim am Mosel. Gemensam middag på hotellet.
2
Fredag
Vinprovning och gemensam lunch på vingård i byn Mülheim. Incheckning på Hotel Doctor Weinstube i Bernkastel-Kues. Middag på egen hand i Bernkastel.
3
Lördag
Vandring och/eller båttur på Mosel (valfritt). Lunch på egen hand i Traben-Trarbach. Vinprovning på vingård i byn Bernkastel. Gemensam middag i Wehlen.
4
Söndag
Vinprovning på vingård i byn Wehlen. Avresa till Frankfurts flygplats.

Reseinformation, bokning och resevillkor

 
 • Vi reserverar oss för att programmet kan komma att ändras något. Väsentliga ändringar kommer inte att göras.
 • Anmälningsavgift på 30% av resans pris betalas i samband med bokningsbekräftelse. Resterande belopp betalas en månad före avresa (faktureras senare).
 • Pris för resan är 7950 kr per person för del i dubbelrum. Enkelrumstillägg på 1300 kr tillkommer.
 • I priset ingår 3 hotellnätter inklusive frukost, 1 långlunch och 2 middagar inklusive vin av bra kvalité, buss på plats, transfer till och från flygplatsen, flodbåt, reseledning och vinguidning samt minst 4 vingårdsbesök med vinprovningar. Samtliga måltider som ingår består av minst 3-rätter (ofta fler).
 • Avbeställningsskydd tillhandahålls exempelvis via ERV (Europeiska Försäkringar). Du kan beställa ERV avbeställningsskydd genom Hallbus Vin, så ordnar vi allt det praktiska åt er. Premien är 6% av försäkringsvärdet, dvs du behöver inte försäkra hela resans pris om du inte vill det. Observera att försäkringen måste beställas före en första delbetalning av resan görs. Ett tips är också att se över vilket försäkringsskydd du har via din hemförsäkring etc. De främsta fördelarna med ERV:s försäkring är att den täcker generellt fler avbokningsorsaker än andra försäkringar samt att den inte har någon självrisk.
 • Resan omfattas av resegaranti, vilket innebär att Hallbus Vin ställer ut en bankgaranti på belopp beslutat av Kammarkollegiet.
 • Om du har matallergier så vänligen meddela oss.
 • Du måste vara över 18 år för att deltaga om ej målsman är med på resan.
 • Maximalt antal deltagare är 14. Minimalt antal deltagare är 10, om vi skulle bli färre kan vi bli tvungna att ställa in resan alternativt höja priset i samråd med de som anmält sig på resan.
 • Våra resevillkor baseras på de resevillkor som Konsumentverket överenskommit med resebranschen. För att kunna genomföra upplägget har vi gjort några ändringar, se länk ”resevillkor” nedan (ändringarna är markerade).