Vinresa till Mosel – nästa resa preliminärt 2026

Tyskland

Vinresa till Mosel – nästa resa preliminärt 2026

11500Kr per person

Tysklands (och ett av världens) vackraste vinområden! Vi reser till den mest klassiska delen av Mosel, nämligen trakterna kring Bernkastel. Det här är de kända Doctor-vinerna görs. Byarna i området är väldigt välbevarade och därmed proppfulla med gulliga korsvirkeshus. På resan kommer du uppleva härliga viner, mycket vita viner på främst Riesling-druvan men även andra vita viner samt förvånansvärt bra röda viner och även bra mousserande vin.

Vi kan lova att vår vinresa till Mosel kommer att döda en del seglivade myter om Tysklands och Mosels viner och mat. Det finns torra, vita viner i Mosel, fantastisk bra viner. Det finns även väldigt mycket god, klassisk tysk mat som man inte får totalt paltkoma av. Vi kommer bland annat att äta en grym middag à la vita dukar på hotellet vi bor på första natten, de ordnar även lunch dagen därpå, på vingård mitt ute bland vinfälten. Förutom vingårdar och restauranger så blir det vandring (för de som vill) och båttur på vackra Moselfloden. Vi bor på två olika hotell, en natt på ett lyxigt hotell i Mülheim och två nätter på ett charmigt mindre hotell i centrala Bernkastel. Med hotellen som bas gör vi dagsutflykter i området. På vinresan besöker vi minst 4 vingårdar i Mosel, både större lite mer kända och små vingårdar. Väldigt bra och prisvärda vita och röda viner! De flesta måltider ingår och som vanligt på våra resor ingår bra regionalt vin till våra gemensamma måltider. På lördagen gör de som vill en två-timmars vandring till grannbyn Traben-Trarbach, ett ypperligt tillfälle att njuta av de vackra vyerna över vinfält, byar och Moselfloden. För de som föredrar att ta flodbåten till Traben-Trarbach ordnar vi det. Väl i Traben äter vi lunch och sen vandrar vi tillbaka till Bernkastel alternativt tar flodbåten. Vi hämtar med buss på Frankfurts flygplats. Det går också bra att resa ner på egen hand och ansluta antingen på Frankfurts flygplats eller i Bernkastel/Mülheim am Mosel. På varje vingård vi besöker kan du tryggt inhandla vin de viner du vill ha då vi ordnar laglig, prisvärd hemtransport till Sverige. Resan omfattas av resegaranti.

 

<< weinromantikhotel.com >>

<< doctor-weinstube-bernkastel.de >>

 • Destination
 • Start
  Preliminärt 2026
 • Samlingsplats
  Frankfurts flygplats eller på plats i Mosel
 • Slut
  Preliminärt 2026
 • Ingår
  Boende med frukost
  Buss på plats
  Flygplatstransfer
  Luncher/ middagar med vin
  Personlig guidning
  Vinprovningar
 • Ingår ej
  Enkelrum
  Flyg
1
Torsdag 
Samling på Frankfurts flygplats vid kl 11 (eventuellt sker samling tidigare eller senare, beroende på deltagarnas ankomsttider). Avresa till Mülheim am Mosel (grannbyn till Bernkastel-Kues) ca 2 timmars bussfärd. På vägen stannar vi för lunch samt även vinprovning och guidad tur på vingård i byn Wehlen, Weingut Kerpen. Incheckning på lyxiga Hotel Richtershof i Mülheim am Mosel. Gemensam middag på hotellet.    
2
Fredag
Vinprovning och gemensam lunch på vingård i byn Mülheim, Weingut Bauer. Både lunch med tillhörande vinprovning är i deras lusthus Elisenhaus som ligger högt uppe på vinsluttningarna. Incheckning på Hotel Doctor Weinstube i Bernkastel-Kues, därefter vinprovning hos Dr. H. Thanisch i Bernkastel, som främst gör viner från den världsberömda "Doctor-kullen". Middag på egen hand i Bernkastel.
3
Lördag
Vandring och/eller båttur på Mosel, valfritt om man vill vandra eller ta flodbåten till Traben. Vandringen tar cirka 2 timmar. Lunch på egen hand i Traben-Trarbach. Båt tillbaka till Bernkastel. Utforska Bernkastel på egen hand (eller tillsammans med oss). Gemensam middag på Doctor Weinstube i Bernkastel.
4
Söndag
Vinprovning på mindre vingård i byn Traben, Weingut Emil Franz. Avresa till Frankfurts flygplats, ankomst till flygplatsen tidigast kl 16.

Reseinformation, bokning och resevillkor

 
 • Vi reserverar oss för att programmet kan komma att ändras något. Väsentliga ändringar kommer inte att göras.
 • Anmälningsavgift på 30% av resans pris betalas i samband med bokningsbekräftelse. Resterande belopp betalas en månad före avresa (faktureras senare).
 • Pris för resan är 11500 kr per person för del i dubbelrum. Enkelrumstillägg på 1500 kr tillkommer.
 • I priset ingår 3 hotellnätter inklusive frukost, 1 långlunch och 2 middagar inklusive vin av bra kvalité, buss på plats, en arrangerad transfer till och från Frankfurts flygplats, flodbåt, reseledning och vinguidning samt minst 4 vingårdsbesök med vinprovningar. Samtliga måltider som ingår består av minst 3-rätter (ofta fler).
 • Avbeställningsskydd tillhandahålls exempelvis via ERV (Europeiska Försäkringar). ERV:s premie är 6% av försäkringsvärdet, dvs du behöver inte försäkra hela resans pris om du inte vill det. Observera att försäkringen måste beställas i samband med att anmälningsavgiften betalas. Ett tips är också att se över vilket försäkringsskydd du har via din hemförsäkring etc. De främsta fördelarna med ERV:s försäkring är att den täcker generellt fler avbokningsorsaker än andra försäkringar samt att den inte har någon självrisk.
 • Vi har ordnat resegaranti hos Kammarkollegiet. Det betyder att du kan få ersättning om din resa blir inställd eller avbruten om vi skulle drabbas av insolvens.
 • Om du har matallergier så vänligen meddela oss.
 • Du måste vara över 18 år för att deltaga om ej målsman är med på resan.
 • Maximalt antal deltagare är 16. Minimalt antal deltagare är 12, om vi skulle bli färre kan vi bli tvungna att ställa in resan alternativt höja priset i samråd med de som anmält sig på resan.
 • Ni kan handla de viner ni vill på vingårdarna och vi ordnar så ni får hem dem, prisvärt och helt lagligt! För hemtransport genom oss så kostar frakten 30 kr per helflaska (0,75 l) samt svensk alkoholskatt på i nuläget ca 21 kr per flaska (27,49 kr per liter). Totalt kostar det alltså ca 51 kr per flaska att få hem vinerna.
 • Våra resevillkor baseras på de resevillkor som Konsumentverket överenskommit med resebranschen. För att kunna genomföra upplägget har vi gjort några ändringar, se länk ”resevillkor” nedan (ändringarna är markerade).