Vinresa till Provence/södra Rhône

Frankrike

Vinresa till Provence/södra Rhône

8400Kr per person

Upplev Provence/södra Rhônedalen med smakrik mat, varma röda viner och aromatiska vita viner. Vi bor i charmiga Orange och gör turer till småbyar och njuter av mat, vin och provencalska landsbygden. Mer prisvärda viner finns nog inte. Vingårdarna vi besöker ligger i gamla byar i det vackra bergiga landskapet.

Provence/södra Rhône är ett av våra absoluta favoritområden och den här vinresan är så full av härligheter att vi nog faktiskt kan kalla den vår favorit eller, för att vara lite politiskt korrekt när man råkar arrangera och sälja vinresor till flertalet områden, så är Provence/södra Rhône i alla fall en av våra favoriter. Området och naturen är dramatisk och vacker, maten är smakrik och grymt god och den passar alldeles lysande till de fantastiska viner som kommer härifrån. Frågan är om man någon annanstans hittar så prisvärda viner, främst röda men även vita. Vi bor på ett charmigt familjeägt hotell i Orange, nyligen renoverat, med bra frukost och omtänksamma ägare. Med hotellet som bas gör vi dagsutflykter i området. Vingårdarna vi besöker ligger i gamla små byar i det vackra, bergiga landskapet, drivs småskaligt av stolta, charmiga vinbönder som bjuder på sig själva och på sina grymma viner. Vi besöker bland annat byarna Chateauneuf-du-Pape, Gigondas, Rasteau och Vinsobres, alla charmiga, rustika och typiska för området. Vi besöker minst 4 vingårdar på resan, det är ju ändå en vinresa. Två långluncher intar vi (förhoppningsvis) utomhus  på charmiga restauranger/bistron. Förutom vingårdsbesök och härliga måltider får vi möjlighet att utforska Avignon, påvepalats, restauranger, kullerstensgator samt bra shopping. På varje vingård vi besöker kan du tryggt inhandla de viner från gården du vill ha då vi ordnar laglig, prisvärd hemtransport till Sverige. Resan omfattas av resegaranti. Vi hämtar och lämnar på Marseilles flygplats. Det går också bra att resa ner på egen hand och ansluta antingen på flygplatsen eller i Orange. Resan omfattas av resegaranti.

 

<<le-glacier.om >>

<< ee.france.fr/en/discover/orange >>

 • Destination
 • Start
  Torsdag 8 september 2022
 • Samlingsplats
  Marseilles flygplats eller i Orange
 • Slut
  Söndag 11 september 2022
 • Ingår
  Boende med frukost
  Buss på plats
  Flygplatstransfer
  Luncher/ middagar med vin
  Personlig guidning
  Vinprovningar
 • Ingår ej
  Enkelrum
  Flyg
1
Torsdag 
Samling på Marseilles flygplats. Avresa till Hotel Le Glacier i Orange. Gemensam middag i Orange.
2
Fredag
Vinprovning och guidning på vingård i byn Sablet. Gemensam långlunch på Les Florets utanför byn Gigondas. Vinprovning på vingård i Chateauneuf-du-Pape. Middag på egen hand i Orange.
3
Lördag
Vinprovning i byn Rasteau. Gemensam långlunch på bistrot i Vinsobres. Vinprovning och guidning på vingård utanför byn Grignan. Middag på egen hand i Orange.
4
Söndag
Avignon på egen hand - shopping, påvepalats med mera. Lunch på egen hand. Avresa till Marseilles flygplats.

Reseinformation, bokning och resevillkor

 
 • Vi reserverar oss för att programmet kan komma att ändras något. Väsentliga ändringar kommer inte att göras.
 • Anmälningsavgift på 30% av resans pris betalas i samband med bokningsbekräftelse. Resterande belopp betalas en månad före avresa (faktureras senare).
 • Pris för resan är 8400 kr per person för del i dubbelrum. Enkelrumstillägg på 1200 kr tillkommer. Vid betalning med kort tillkommer 2% i kortavgift.
 • I priset ingår 3 hotellnätter inklusive frukost, 2 långluncher och 1 middag inklusive vin av bra kvalité, buss på plats, transfer till och från flygplatsen, reseledning och vinguidning samt minst 4 vingårdsbesök med vinprovningar. Samtliga måltider som ingår består av minst 3-rätter (ofta fler).
 • Avbeställningsskydd tillhandahålls exempelvis via ERV (Europeiska Försäkringar). Du kan beställa ERV avbeställningsskydd genom Hallbus Vin, så ordnar vi allt det praktiska åt er. Premien är 6% av försäkringsvärdet, dvs du behöver inte försäkra hela resans pris om du inte vill det. Observera att försäkringen måste beställas före en första delbetalning av resan görs. Ett tips är också att se över vilket försäkringsskydd du har via din hemförsäkring etc. De främsta fördelarna med ERV:s försäkring är att den täcker generellt fler avbokningsorsaker än andra försäkringar samt att den inte har någon självrisk.
 • Resan omfattas av resegaranti, vilket innebär att Hallbus Vin ställer ut en bankgaranti på belopp beslutat av Kammarkollegiet.
 • Om du har matallergier så vänligen meddela oss.
 • Du måste vara över 18 år för att deltaga om ej målsman är med på resan.
 • Maximalt antal deltagare är 14. Minimalt antal deltagare är 10, om vi skulle bli färre kan vi bli tvungna att ställa in resan alternativt höja priset i samråd med de som anmält sig på resan.
 • Våra resevillkor baseras på de resevillkor som Konsumentverket överenskommit med resebranschen. För att kunna genomföra upplägget har vi gjort några ändringar, se länk ”resevillkor” nedan (ändringarna är markerade).