Vinresa till Piemonte

Vinresa till Piemonte

9100Kr per person

Välkommen att uppleva Piemonte och Barolo med oss. Vi bor i genuina staden Asti, under fyra dagar gör vi kul och smakrika nedstamp på vingårdar, restauranger samt går på tryffeljakt och matlagningskurs. Unik och personlig resa i liten grupp, som vanligt ordnar vi hemtransport av vin.

Piemonte betyder vid bergets fötter och det stämmer verkligen in på området. Ett fantastiskt landskap med yppiga kullar belamrade med vinrankor inramade av alperna i bakgrunden. Här härskar de eleganta och smakrika Barolo-vinerna gjorda på Nebbiolodruvan. Vi har utforskat området ett flertal gånger och vill med denna resa visa er de favoriter vi har hittat avseende vin, mat, omgivningar och annat kul. Vi är själva med och guidar (som alltid).  Vi bor på hotell centralt i genuina staden Asti och därifrån gör vi dagsutflykter, både till klassiska Barolo-området samt till det lite mindre kända Monferrato. Vi besöker fyra vingårdar på resan, två stycken i Barolo, en i Asti-området och en i Monferrato-området. En större vingård och tre små och det blir en bra spännvidd på olika viner – du får prova otroliga Barolo-viner, bra och prisvärda Barbera och Nebbiolo, bra vita viner och riktigt bra bubbel. Inramat av detta är såklart underbara måltider på små och charmiga restauranger, inte de sträckta vita dukarnas paradis utan snarare lokala, genuina och familjeägda ”bistron”. Vi har vikt en förmiddag inklusive lunch åt Piemontes guld, nämligen tryffeln – vi går på tryffeljakt med hund, har matlagningskurs då vi lagar en typisk piemontisk rätt som vi därefter avnjuter tillsammans med andra rätter på en härlig långlunch. Tryffel står garanterat på menyn. Vi har också lagt valfritt program på söndag förmiddag, antingen vandringstur i Barbaresco alternativt utforska staden Alba. Välkommen!

<< palio.com >>

 • Destination
 • Start
  Torsdag 13 oktober 2022
 • Samlingsplats
  Milano Malpensa flygplatsen
 • Slut
  Söndag 16 oktober 2022
 • Ingår
  Boende med frukost
  Buss på plats
  Flygplatstransfer
  Luncher/ middagar med vin
  Personlig guidning
  Vinprovningar
 • Ingår ej
  Enkelrum
  Flyg
1
Torsdag 
Samling på Milano flygplats (Malpensa) vid 11 tiden på torsdagen. Avresa till Piemonte och hotellet i Asti. På vägen gör vi ett besök på en större vingård för guidning och vinprovning. Därefter incheckning på Hotel Palio i Asti och därefter gemensam middag med genuin mat på Osteria La Vecchia Carozza i gamla stan.
2
Fredag
Efter frukost kör vi mot nordost och mot byn Vignale Monferrato, där vi besöker en ekologisk vingård som gör mycket prisvärda viner, både naturvin och "vanligt vin". Främst rött vin men även några vita. Därefter långlunch på Osteria Eremita i lilla byn Castell'Alfero, väldigt småskaligt och genuint kan utlovas. På eftermiddagen tr vi oss till Barolo-området och besöker en erkänd Barolo-producent i La Morra.
3
Lördag
Vi tar oss till byn Montá för en förmiddag/lunch bestående av tryffeljakt med hund, matlagningskurs av Piemontisk specialitet och därefter lunch med tryffel. På eftermiddagen åker vi till byn Barolo där vi gör rundtur på egen hand i byn följd av gemensam vinprovning på vingård inne i byn.
4
Söndag
Söderut mot Alba/Barbaresco. De som vill vandra en stund släpper vi av i byn Barbaresco för vandring mot byn Treiso. Vi andra tar oss till staden Alba för seightseeing till fots på egen hand i staden. Inför lunch kör vi till byn Treiso, plockar upp vandrare längs vägen, och har därefter en gemensam kortare lunch innan vi beger oss tillbaka till Milanos flygplats (Malpensa). Vi är på flygplatsen tidigast kl 16.

Reseinformation, bokning och resevillkor

 
 • Vi reserverar oss för att programmet kan komma att ändras något. Väsentliga ändringar kommer inte att göras.
 • Anmälningsavgift på 30% av resans pris betalas i samband med bokningsbekräftelse. Resterande belopp betalas en månad före avresa (faktureras senare).
 • Pris för resan är 9100 kr per person för del i dubbelrum. Enkelrumstillägg på 1500 kr tillkommer. Vid betalning med kort tillkommer 2% i kortavgift.
 • I priset ingår 3 hotellnätter inklusive frukost, 2 långluncher, 1 kortare lunch och 1 middag inklusive vin av bra kvalité, buss på plats, transfer till och från flygplatsen, reseledning och vinguidning samt minst 4 vingårdsbesök med vinprovningar. Samtliga måltider som ingår består av minst 3-rätter (ofta fler).
 • Avbeställningsskydd tillhandahålls exempelvis via ERV (Europeiska Försäkringar). Du kan beställa ERV avbeställningsskydd genom Hallbus Vin, så ordnar vi allt det praktiska åt er. Premien är 6% av försäkringsvärdet, dvs du behöver inte försäkra hela resans pris om du inte vill det. Observera att försäkringen måste beställas före en första delbetalning av resan görs. Ett tips är också att se över vilket försäkringsskydd du har via din hemförsäkring etc. De främsta fördelarna med ERV:s försäkring är att den täcker generellt fler avbokningsorsaker än andra försäkringar samt att den inte har någon självrisk.
 • Resan omfattas av resegaranti, vilket innebär att Hallbus Vin ställer ut en bankgaranti på belopp beslutat av Kammarkollegiet.
 • Om du har matallergier så vänligen meddela oss.
 • Du måste vara över 18 år för att deltaga om ej målsman är med på resan.
 • Maximalt antal deltagare är 14. Minimalt antal deltagare är 10, om vi skulle bli färre kan vi bli tvungna att ställa in resan alternativt höja priset i samråd med de som anmält sig på resan.
 • Våra resevillkor baseras på de resevillkor som Konsumentverket överenskommit med resebranschen. För att kunna genomföra upplägget har vi gjort några ändringar, se länk ”resevillkor” nedan (ändringarna är markerade).