Vinresa till Provence/södra Rhône – abonnerad resa för Nackagruppen

Vinresa till Provence/södra Rhône – abonnerad resa för Nackagruppen

12400Kr per person

Upplev Provence/södra Rhônedalen med smakrik mat, varma röda viner och aromatiska vita viner. Vi bor i charmiga Orange och gör turer till småbyar och njuter av mat, vin och provencalska landsbygden. Mer prisvärda viner finns nog inte. Vingårdarna vi besöker ligger i gamla byar i det vackra bergiga landskapet.

Abonnerad resa – endast medlemmar i Finnbodavägens vinklubb i Nacka kan boka

Provence/södra Rhône är ett av våra absoluta favoritområden och den här vinresan är så full av härligheter att vi nog faktiskt kan kalla den vår favorit eller, för att vara lite politiskt korrekt när man råkar arrangera och sälja vinresor till flertalet områden, så är Provence/södra Rhône i alla fall en av våra favoriter. Området och naturen är dramatisk och vacker, maten är smakrik och grymt god och den passar alldeles lysande till de fantastiska viner som kommer härifrån. Frågan är om man någon annanstans hittar så prisvärda viner, främst röda men även vita. Vi bor på ett charmigt familjeägt hotell i Orange, nyligen renoverat, med bra frukost och omtänksamma ägare. Med hotellet som bas gör vi dagsutflykter i området. Vingårdarna vi besöker ligger i gamla små byar i det vackra, bergiga landskapet, drivs småskaligt av stolta, charmiga vinbönder som bjuder på sig själva och på sina grymma viner. Vingårdarna vi besöker gör främst röda viner men även torra vita viner samt söta viner, både Muscat Beaumes de Venise samt Rasteau. Gårdarna ligger i välkända byar som Chateauneuf-du-Pape, Vacqueras och Beamues de Venise samt lite mer okända men kommande byarna som Sablet, Rasteau och Grignan. Vi besöker 6 vingårdar på resan, det är ju ändå en vinresa. Två långluncher intar vi (förhoppningsvis) utomhus, en på en charmig restaurang och en på en vingård. Förutom vingårdsbesök och härliga måltider besöker vi antika staden Arles en halvdag då vi får möjlighet att utforska staden samt en äkta provencalsk marknad. På varje vingård vi besöker kan du tryggt inhandla de viner från gården du vill ha då vi ordnar laglig, prisvärd hemtransport till Sverige. Resan omfattas av resegaranti. Vi hämtar och lämnar på Marseilles flygplats. Det går också bra att resa ner på egen hand och ansluta antingen på flygplatsen eller i Orange. Resan omfattas av resegaranti.

 

Läs mer om resan på flikarna ovan -> ”resplan” samt ”reseinfo”

5 dagar
18+ Ålder
 • Destination
 • Start
  Torsdag 26 september 2024
 • Samlingsplats
  Marseilles flygplats eller i Orange
 • Slut
  Måndag 30 september 2024
 • Ingår
  Boende med frukost
  Buss på plats
  Flygplatstransfer
  Luncher/ middagar med vin
  Personlig guidning
  Vinprovningar
 • Ingår ej
  Enkelrum
  Flyg
1
Torsdag
Samling på Marseille flygplats Marignane ca kl 11 (eventuellt sker samling tidigare eller senare, beroende på deltagarnas ankomsttider). Avresa till Orange, ca 1,5 timmes bussfärd. Incheckning på hotellet, Hotel Le Glacier, i centrala Orange. Gemensam middag i Orange på hotellets bistro.
2
Fredag
Kort promenad i charmiga byn Seguret. Därefter guidning och vinprovning på vingård i byn Sablet, Domaine de Piaugier. Gemensam långlunch utanför byn Gigondas, Restaurang Les Florets, följt av vinprovning på vingård i byn Vacqueras, Domaine la Garrigue. På kvällen är det middag på egen hand i Orange.
3
Lördag
Halvdagstur till antika staden Arles, ca 1 timmes körning från Orange. Där utforskar vi Arles inklusive får möjlighet att besöka den provencalska marknaden i stan. Lunch på egen hand i Arles. På väg tillbaka till Orange stannar vi för guidning och vinprovning på vingård i Chateauneuf-du-Pape, antingen Chateau la Nerthe eller Domaine Juliette Avril. Efter provningen ges det möjlighet till en kort rundvandring i byn Chateauneuf-du-Pape. Middag på egen hand i Orange på kvällen.
4
Söndag
Vinprovning och gemensam lunch på vingård i byn Rasteau, Domaine Bressy-Masson. Efter lunchen blir det guidning och vinprovning på vingård i byn Grignan, Domaine de Montine. Gemensam middag i centrala Orange, Au Petit Patio.
5
Måndag
Utcheckning från hotellet. Vinprovning på vingård i byn Beaumes de Venise, Domaine de Coyeux. Gemensam lunch i Vinsobres, Le Bistrot. Avresa mot Marseilles flygplats, ankomst flygplatsen ca kl 15.
Reseinformation, bokning och resevillkor  
 • Vi reserverar oss för att programmet kan komma att ändras något. Väsentliga ändringar kommer inte att göras.
 • Anmälningsavgift på 30% av resans pris betalas i samband med bokningsbekräftelse. Resterande belopp betalas en månad före avresa (faktureras senare).
 • Pris för resan är 12400 kr per person för del i dubbelrum. Enkelrumstillägg på 1700 kr tillkommer.
 • Maximalt antal deltagare är 24 och minimalt antal deltagare är 16. Priset baseras på att ni är minst 22 personer. Är ni färre än 22 deltagare behöver vi höja priset. Är ni färre än 16 personer behöver vi ställa in resan. Ställs resan in återbetalar vi det som har inbetalats till oss.
 • I priset ingår 4 hotellnätter inklusive frukost, 3 luncher och 2 middagar inklusive vin av bra kvalité, buss på plats, en arrangerad transfer till och från Marseilles flygplats Marignane, reseledning och vinguidning samt minst 6 vingårdsbesök med vinprovningar.
 • Menyerna till våra gemensamma måltider är förbeställda. Vi har planerat och komponerat för varje resa så att menyerna innehåller regional, rustik mat och ger en så pass bred palett av det besökta områdes traditionella maträtter. Dels för att det är ett sätt att uppleva området man är i men också att områdets vin är uppvuxet tillsammans med den regionala maten och går hand i hand.
 • Om du har matallergier så vänligen meddela oss.
 • Avbeställningsskydd tillhandahålls exempelvis via ERV (Europeiska Försäkringar). ERV:s premie är 6% av försäkringsvärdet, dvs du behöver inte försäkra hela resans pris om du inte vill det. Observera att försäkringen måste beställas i samband med att anmälningsavgiften betalas. Ett tips är också att se över vilket försäkringsskydd du har via din hemförsäkring etc. De främsta fördelarna med ERV:s försäkring är att den täcker generellt fler avbokningsorsaker än andra försäkringar samt att den inte har någon självrisk.
 • Vi har ordnat resegaranti hos Kammarkollegiet. Det betyder att du kan få ersättning om din resa blir inställd eller avbruten om vi skulle drabbas av insolvens.
 • Du måste vara över 18 år för att deltaga om ej målsman är med på resan.
 • Ni kan handla de viner ni vill på vingårdarna och vi ordnar så ni får hem dem, prisvärt och helt lagligt! För hemtransport genom oss så kostar frakten 30 kr per helflaska (0,75 l) samt svensk alkoholskatt på i nuläget ca 21 kr per flaska alkoholhalt 7-15% (27,49 kr per liter). Totalt kostar det alltså ca 51 kr per flaska att få hem vinerna.
 • Våra resevillkor baseras på de resevillkor som Konsumentverket överenskommit med resebranschen. För att kunna genomföra upplägget har vi gjort några ändringar, se länk ”resevillkor” nedan (ändringarna är markerade).