Henriot Millésime Brut

Henriot Millésime Brut

 

Henriot Millésime Brut, 639 kr

Vill ni ha en riktig goding till champagne, nu eller till nyår (eller varje dag resten av livet…) och verkligen vill smaka något som tar plats, är ruggigt komplext och smakrikt? Henriot, Millésime Brut 2006, (7789), för 639 kr är en sådan champagne. Så mycket dofter och smaker i en enda champagne, otroligt. Tydliga mognadstoner av honung, bivax, kåda, nötter och smält, nästan brynt smör. Runda, gräddiga toner av ovispad grädde, mjölkchoklad/toblerone och som på något sätt finns i moussen också och gör den extra krämig. Fina, anonyma mineraltoner. Pigg syra för att ha så många år på nacken, perfekt avvägd i sammanhanget. En fyllig matchampagne som tar plats, en plats man med välbehag ger den.
Champagnen passar fint till fågel, kalv och fläskkött men även till rent nötkött såsom oxfilé och definitivt råbiff. Men ta inte den här champagnen till ostron eller skaldjur, det är den alldeles för kraftig och fyllig för, skaldjuren kommer bara att dödas smakmässigt och inte alls komma till sin rätt. Om man nu inte är hungrig så är den här champagnen helt underbar att dricka helt allena, den är så grymt komplex och smakrik att det är en fröjd att bara sitta och uppleva och njuta av den.
Måltid / Vintyp Mousserande vin
Kök / Vin Franskt vin
Nyckelord Henriot Millésime Brut

Ingredienser

  • Chardonnay
  • Pinot Noir
  • Champagne

Anteckning

Systembolaget nr 7789
Årgång 2006
Inga kommentarer

Kommentera