28 dec Villarini Nero d’Avola
Villarini Nero d'Avola, 99 kr
Säga vad man vill men tjusiga etiketter är väldigt lockande och Italienska viner har rätt ofta riktigt snygga etiketter. Villarini Nero d'Avola är ett lysande exempel och att innehållet också var angenämt gör ju inte saken sämre. Det här är ett relativt fruktigt vin eller kanske snarare syltigt/myltigt med mycket mörka bär som björnbär och körsbär. Toner av vanilj och fat finns i bakgrunden, även ett litet inslag av After Eight. Vinet är inte speciellt strävt, mer bara fylligt och kompakt utan att ha mycket inslag av tuff strävhet.Vi drack det här vinet till en klassiskt tillagad kålpudding, som fått gå länge i ugnen på låg temperatur. Kålpuddingen hade även ett litet sting av chili. Både kålens sötma och chilins hetta funkar perfekt till det här vinet eftersom det inte finns någon strävhet att bråka med. Vinet fungerar också bra som grillvin, med eller utan BBQ såser. En klassisk Chili con/sin carne borde också vara helt perfekt till den här välklädda italienaren. Vi brukar inte vara så förtjusta i fruktiga viner men det här vinet höll sig dels inom ramen för kletighet och hade en fyllighet som satte stopp för eventuella saftiga tendenser. Lägg till fin etikett och bra pris så har vi ett riktigt bra vin här som kommer att stå på vårt bord fler gånger.
Portioner 0
Ingredienser
- Nero d'Avola
- Sicilien
Anteckning
Systembolaget nr 75285
Årgång 2018
Inga kommentarer