02 apr Fyra röror till kräftor
Fyra goda röror till kräftor
Fler och fler icke-kräftiga saker tar sig in på våra svenska kräftskivor, exempelvis härligt goda röror att doppa kräftorna i men också att ha på bröd. Den korianderdominerade asiatiska röran är en perfekt kompanjon till Viognierdruvan och också till kräftorna. Kul med en asiatisk touch som bryter lite i den svenska augustinatten. Röran med bland annat kapris var vansinnigt god, men passade inte helt 100% till vin, tyvärr. Den var inte illa, men godare kombinationer finns, den blir perfekt till öl och snaps! De två andra mer klassiska rörorna, romsåsen samt västerbottenoströran, bör vara givna till kräftskivan! Här nedan är så recepten på fyra väldigt goda röror, att använd till kräftor, till skaldjur i övrigt eller som en härlig röra till en picknick med bröd och en flaska rosé i solen.
Portioner 0
Ingredienser
Asiatisk röra
- Juice från 1 pressad lime
- Chili exempelvis spansk peppar efter behag, finhacka
- Koriander jag använde både 1 kruka färsk koriander samt en halv burk ”hackad burkkoriander”
- 2 dl Crème Fraiche
- Vitlök efter behag, riven eller pressad
- Ingefära stor som en tumme, riven
- Salt
Romsås (recept från Allt om Mat)
- 1 rödlök
- 2 ägg hårdkokta
- 1 dl majonnäs
- 1 dl gräddfil
- 2 msk dill hackad
- 1 brk ishavsrom eller röd stenbitsrom
- 1 krm svartpeppar nymald
Dillmajonnäs med citron, ägg och kapris (recept från Allt om Mat)
- 3 msk söt senap
- 0,5 citron finrivet skal och saft
- 2 dl majonnäs
- 2 dl crème fraiche
- 0,5 dl dill hackad
- 2 ägg hårdkokta
- 0,5 dl kapris
Västerbottenostkräm (från Allt om Mat)
- 3 dl crème fraiche
- 1 msk majonnäs
- 2 dl västerbottenost riven
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar nymald
Inga kommentarer