Lemon curd

Lemon curd

Lemon curd
No ratings yet

Lemon curd

En hemmagjord lemon curd är bara så vansinnigt gott och så enkelt att göra. Jag gjorde min på skalade citroner efter att ha använt skalen till hemmagjord limoncello. Så den här lemon curden innehåller inget rivet citronskal, enbart citronsaft.
Länk till recept på citronlikören limoncello hittar ni längre ner om ni skulle bli sugna =)
Måltid / Vintyp Safta och sylta
Kök / Vin Svenskt
Nyckelord Lemon curd
Portioner 0

Ingredienser

  • 6 st citroner
  • 4 st ägg
  • 2 st äggulor
  • 6 dl strösocker
  • 250 g smör

Instruktioner

  • Dela och pressa citronerna, rensa bort eventuella kärnor.
    Häll citronsaft, ägg och äggulor samt sockret i en kastrull och rör under sjudning tills du har en kräm i kastrullen. Se upp med för hög värme, då blir det ingen kräm.
    Tärna smöret och rör ner i krämen tills det smält.
    Häll upp på rengjorda (och gärna atamonsköljda) burkar med tätslutande lock.

Länk till recept på italiensk citronlikör: limoncello

Share
Inga kommentarer

Kommentera
Betyg