Så här var Moselresan

Så här var Moselresan

I början på juni 2023 reste vi till Moseldalen med en grupp, torsdag till söndag. Under hela resan var det klarblå himmel och runt 25 grader som högst, underbart! Här är en kort sammanfattning av resan och några utvalda bilder.

Första natten bodde vi på Weinromantikhotel Richtershof i byn Mülheim, där vi verkligen lyxade till det med boende, mat och vin. Middagen på kvällen åt vi utomhus i trädgården med grodorna som kväkte i dammen som bakgrundsljud (översta bilden). Middagen var en utsökt 5-rätters bestående av rätter med elegant tysk touch. Det var sparris- och ramslökssäsong när vi var där, vilket verkligen märktes i menyerna på restaurangerna.

Bilder nedan är vingården Kerpen i Wehlen.

Vi besökte totalt fyra vingårdar på resan; Kerpen i byn Wehlen, Bauer i Mülheim, Dr. H. Thanisch i Bernkastel samt Emil Franz i Traben. Utsökta viner, oftast Riesling så klart men också bra Spätburgunder (Pinot Noir). Främst torra viner men också halvtorra, mousserande samt bra dessertvin av världsklass. Överlag riktigt bra och prisvärda viner, här i Moseldalen får man ett högklassiskt vin för 10-13 EUR på vingård. Ett annorlunda vin var ett stilla rött vin gjort på druvan Schwarzriesling (”svart-riesling”) som vi provade hos Emil Franz. Ett fruktigt och lätt vin. Schwarzriesling är den franska druvan Pinot Meunier som är en av huvuddruvorna när man gör Champagne.

Bilder nedan är vingården Bauers lusthus i Mülheim där vi åt lunch samt Sofia Thanisch på vingården Dr. H. Thanisch i Bernkastel.

Alla vingårdsbesöken var toppen, avslutningsprovningen utomhus hos Emil Franz röstades fram som bäst i tuff konkurrens med de övriga. Ett av resans bästa viner var annars Riesling Graacher Domprobst från Kerpen (Graach är en by mellan Bernkastel och Wehlen). Picknick-långlunchen hos Bauer i deras häftiga lusthus uppe bland vinrankorna gick inte av för hackor heller. Några nya bekantskaper var den goda maten på Zeltinger Hof i Zeltingen samt riktigt bra Spätburgunder från vingårdarna Ludger Veit och Anton Zimmerman.

Bilder nedan är byn Bernkastel, den berömda ”doctor”vinodlingen samt slottsruinen.

Heldagsutflykten till Traben-Trarbach är ett stående inslag på våra resor hit och så även denna gång. Halva gänget tog flodbåten från Bernkastel tur och retur och halva gänget vandrade till Traben och tog flodbåten tillbaka.

Bilder nedan är vingården Emil Franz i Traben samt från flodbåten.

Nu tar det några år tills vi gör en resa hit igen, men håll utkik i nyhetsbrev och på hemsida. Är du intresserad så tveka inte att höra av dig. Du når oss på info@hallbusvin.se.

1 Kommentar
  • Anette
    Kommenterat 11:35h, 01 augusti Svara

    Tack för en härlig resa! Och vilken härlig reseskildring, plötsligt är man tillbaka I Mosel. 😀

Kommentera