Bubbelprovning med trerätters middag 12 juni i Göteborg

Bubbelprovning med trerätters middag 12 juni i Göteborg

Välkommen på bubbelprovning med trerätters middag 12 juni i Göteborg

Vinprovning med trerätters middag hos Provianten i Göteborg onsdag 12 juni. Vi provar olika mousserande viner; två klassiska champagner och två mousserande viner från de ”nya” bubbelländerna England och Sverige. Ett ypperligt tillfälle att prova lite nya viner och samtidigt utforska eventuella skillnader mellan Champagne och andra områden. Jordmånen i England påminner mycket om den i Champagne och engelskt mousserande vin har fått stort genomslag på marknaden.

Alla vinerna är från Systembolaget. Här är vinlistan:

• Gotland: Gute Vingård Wisby Mousserande 347 kr
• Hampshire, England: Exton Park Blanc de Noirs 401 kr
• Champagne: La Chouette de Champillon Blanc de Noirs 349 kr
• Champagne: Diebolt-Vallois Blanc de Blancs 439 kr

I samband med provningen går vi igenom de olika områdena utifrån geografi och vinstilar. Därefter blir det påfyllning i glasen och vi avnjuter en trerätters middag. Till desserten har vi sött mousserande vin från Italien. Köksmästare på Provianten är Björn Tagesson vilket borgar för ypperligt god mat som passar bra till vinerna.

Adress Lilla Bommens torg 2, 411 04 Göteborg. Vi träffas kl 18:30 och är klara ca kl 21:30. Pris 995 kr per person. Maximalt antal deltagare är 20 personer. Du måste ha fyllt 18 år för att delta på provningen. Betalning sker på plats. Du behöver absolut inga förkunskaper. Välkommen!

>> Provianten.se <<

Share
Inga kommentarer

Kommentera